SwePub
Tyck till om SwePub Sök här!
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:mau-50763"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:mau-50763" > Rätten till hälsa :

Rätten till hälsa : Hur normer och strukturer inverkar på transpersoners upplevelser av sexuell hälsa

Lindroth, Malin, 1968- (författare)
Malmö högskola,Institutionen för socialt arbete (SA),Centrum för sexologi och sexualitetsstudier (CSS),Jönköping University, HHJ, Avd. för omvårdnad,HHJ, Avdelningen för omvårdnad,Centrum för sexologi och sexualitetsstudier på Malmö högskola
Deogan, Charlotte (författare)
Folkhälsomyndigheten
Mannheimer, Louise (författare)
Folkhälsomyndigheten
 (creator_code:org_t)
ISBN 9789176036785
Solna : Folkhälsomyndigheten, 2016
Svenska 62 s.
  • Rapport (övrigt vetenskapligt/konstnärligt)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Denna rapport handlar om transpersoners upplevelser och beskrivningar av sexuell hälsa och baseras på en kvalitativ intervjustudie. Utgångspunkten för studien är Folkhälsomyndighetens arbete med nationella strategin mot hiv och aids och vissa andra smittsamma sjukdomar (proposition 2005/06:60) samt uppföljningen av hälsan bland trans-personer inom regeringens strategi för lika möjligheter och rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.Resultatet innehåller transpersoners egna beskrivningar och utsagor kring möjligheter och hinder till sexuell hälsa samt berör sexuellt risktagande och erfarenheter av möten med personal inom hälso- och sjukvården. Resultaten visar att respekt är centralt för upplevelsen av sexuell hälsa– respekt för sig själv, sin kropp och sina känslor samt respekt från andra i intima relationer och relationer med personal inom hälso- och sjukvården.Rapporten riktar sig till främst till personal inom hälso- och sjukvården, kommuner landsting, relevanta myndigheter och ideella organisationer inom området. Förhoppningen är att rapporten kan bidra med insikt och kunskap om transpersoners livssituation i relation till sexualitet, sexuell hälsa och sexuellt risktagande samt ge underlag avseende hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete.

Ämnesord

MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP  -- Hälsovetenskap -- Folkhälsovetenskap, global hälsa, socialmedicin och epidemiologi (hsv//swe)
MEDICAL AND HEALTH SCIENCES  -- Health Sciences -- Public Health, Global Health, Social Medicine and Epidemiology (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

vet (ämneskategori)
rap (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy