SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:miun-29769"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:miun-29769" > Uppföljning av proj...

Uppföljning av projektet Geriatriskt stöd i Regionen Jämtland Härjedalen och kommunerna i Jämtlands län : Olika professioners erfarenheter av samverkan inom projektets ram (2014-2016)

Skoglind-Öhman, Ingegerd (författare)
FoU JÄMT; Östersund
Björkman Randström, Kerstin (författare)
Mittuniversitetet,Avdelningen för omvårdnad
 (creator_code:org_t)
FoU Jämt, Östersund, 2016
Svenska.
Serie: Rapport från Fou Jämt, 1651-7253 ; 2016:1
  • Rapport (övrigt vetenskapligt/konstnärligt)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Samverkansarenan ”Sociala vård- omsorgsgruppen” för politiker- och tjänstemän i Jämtlands län och Region Jämtland Härjedalen har utifrån regeringsuppdraget ”Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2012” beslutat om enstrategi- och handlingsplan ”Bättre liv för sjuka äldre” med fokus på de äldres behov. I handlingsplanen fanns ett uppdrag att ta fram ett förslag till geriatriskt stöd i länet. Efter kartläggning om behovet beslutades att driva ett länsövergripande projekt finansierat av Region Jämtland Härjedalen och länets kommuner. Projektet pågår 2014-09-01 till och med 2016-08-31. Syftet med projektet är att utgöra ett kompetenscentrum inom geriatrik i syfte att leda till trygghet för den äldre personen. Projektet inriktas på tre områden; kompetenscentrum, konsultativ funktion och samverkan. Kompetenser som ingår i geriatriska stödet är sjuksköterska med utbildning i vård av äldre 100 %, geriatriker 50 %, farmaceut och dietist på vardera 20 % tjänst. Region Jämtland Härjedalens båda FoU-miljöer bidrar på uppdrag av Ledningskraft (styrgrupp för frågor gemensamma för länets kommuner och hälso- och sjukvården inom äldreområdet) med varsin del i utvärderingen av projektet. FoU Jämt som är kommunernas forsknings- och utvecklingsenhet för socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård ansvarar för kvalitativ uppföljning tillsammans med Mittuniversitetets avdelning för omvårdnad. Uppföljningen är gjord av Ingegerd Skoglind-Öhman vid FoU Jämt och Kerstin Björkman-Randström vid Mittuniversitetet. Uppföljningen har gjorts genom fokusgruppsintervjuer och enskilda intervjuer med professioner inom kommuner och privata utförare, samt regionens primärvård respektive specialiserade vård. Totalt intervjuades 25 personer. Intervjuerna visar att kännedomen om projektet geriatriskt stöd är begränsad bland de intervjuade, och att ett fåtal av dem själva aktivt har konsulterat stödet. De intervjupersoner som har deltagit i föreläsningar via projektet, eller som har tagit del av informationsmaterial om geriatrik via projektets hemsida uttrycker uppskattning över detta. Sammanfattningsvis konstateras att intentionen med projektet som verksamhetsstöd i helhet har beskrivits positivt av de intervjuade.

Ämnesord

MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP  -- Hälsovetenskap -- Hälso- och sjukvårdsorganisation, hälsopolitik och hälsoekonomi (hsv//swe)
MEDICAL AND HEALTH SCIENCES  -- Health Sciences -- Health Care Service and Management, Health Policy and Services and Health Economy (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

vet (ämneskategori)
rap (ämneskategori)

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Skoglind-Öhman, ...
Björkman Randstr ...
Om ämnet
MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP
MEDICIN OCH HÄLS ...
och Hälsovetenskap
och Hälso och sjukvå ...
Delar i serien
Rapport från Fou ...
Av lärosätet
Mittuniversitetet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy