SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:oru-5824"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:oru-5824" > Service :

Service : en väg till framgång

Mossberg, Lena, (författare)
Örebro universitet, Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi
Gustafsson, Inga-Britt, 1942- (författare)
Örebro universitet, Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi
Örebro universitet Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi. (creator_code:org_t)
2008
Svenska.
Ingår i: Service på restaurang. - Lund : Studentlitteratur. - 978-91-44-05199-4 ; s. 9-15
  • Bokkapitel (övrigt vetenskapligt)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  •  Att service betyder mycket för att vi som gäster ska få en positiv måltidsupplevelse är väl alla överens om. Det gäller för branschen att förstå de olika delarna i vad som är en måltidsupplevelse och i synnerhet vad service betyder i detta sammanhang. Vi har kort visat FAMM-modellen som visar måltidens fem aspekter varav servicemötet ingår i en av dessa. Att bara peka på att service är viktigt utan att förstå dess innebörd, effekter på lönsamhet och på gästens upplevelse gör att verksamheten har svårt att uppnå en hög och jämn kvalitet. Vid samma restaurangbesök kan gästen komma i kontakt med personal med olika roller och vara inblandade i många servicemöten. Inget möte får gå snett och genomtänkta strategier måste finnas för alla tillfällen. I de följande kapitlen får vi följa olika servicemöten på restaurang som studerats av olika forskare och som förhoppningsvis kan vara till stor nytta för företagare och anställda inom restaurangbranschen, liksom för studenter. Det finns många olika tillvägagångssätt för att studera och mäta servicemöten. Vi har valt olika ansatser och metoder i de olika projekten, som inledningsvis har introducerats men som utvecklas i diskussioner i de följande kapitlen.

Nyckelord

service
restaurang
måltid
rummet
mötet
produkten
styrsystem
atmosfär
värdskap
SOCIAL SCIENCES Other social sciences Culinary Arts and Meal Science
SAMHÄLLSVETENSKAP Övrig samhällsvetenskap Måltidskunskap
Måltidskunskap
Culinary Arts and Meal Science

Publikations- och innehållstyp

kap (ämneskategori)
vet (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Mossberg, Lena
Gustafsson, Inga ...
Artiklar i publikationen
Service på resta ...
Av lärosätet
Örebro universitet

Sök utanför SwePub

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy