SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/250037"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/250037" > Nudging à la carte ...

Nudging à la carte – A field experiment on food choice

Gravert, Christina, 1986 (författare)
Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för nationalekonomi med statistik,Department of Economics
Kurz, Verena, 1986 (författare)
Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för nationalekonomi med statistik,Department of Economics
 (creator_code:org_t)
Gothenburg : University of Gothenburg, 2017
Engelska.
  • Rapport (övrigt vetenskapligt/konstnärligt)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • We test the effect of framing of a menu on the choice of ordering climate friendly dishes in a randomized controlled experiment. Rearranging the menu in favor of vegetarian food has a large and significant effect on the willingness to order a vegetarian dish instead of meat. We show that there exists a considerable marginal group willing to change meat consumption behavior at least in the short term. Our results demonstrate both to policy makers and to actors in the food service sector that small, cheap interventions can significantly decrease carbon emissions from food consumption.

Ämnesord

SAMHÄLLSVETENSKAP  -- Ekonomi och näringsliv -- Nationalekonomi (hsv//swe)
SOCIAL SCIENCES  -- Economics and Business -- Economics (hsv//eng)

Nyckelord

Nudging
Field experiment
default
food choice

Publikations- och innehållstyp

vet (ämneskategori)
rap (ämneskategori)

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy