SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:fd97f9f7-d019-4bc1-bc7d-92f5785abc25"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:fd97f9f7-d019-4bc1-bc7d-92f5785abc25" > Kandidatuppsats i i...

Kandidatuppsats i informatik. Riktlinjer

Olerup, Agneta (författare)
Lund University,Lunds universitet,Institutionen för informatik,Ekonomihögskolan,Department of Informatics,Lund University School of Economics and Management, LUSEM
 (creator_code:org_t)
2013
Svenska 70 s.
  • Rapport (övrigt vetenskapligt/konstnärligt)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • En kandidatuppsats innebär att studenterna ska visa att de kan formulera en forskningsfråga. Vidare att de kan lägga upp och genomföra en undersökning. Undersökningen och resultaten från den ska rapporteras enligt de former och riktlinjer som gäller för akademiska och/eller vetenskapliga rapporter. Det måste finnas en beviskedja, som börjar med forskningsfrågan och avslutas med slutsatser. I en kandidatuppsats (liksom andra akademiska rapporter) måste det finnas en forskningsfråga. Litteratur, teorier och tidigare forskning som är lämpliga och relevanta för forskningsfrågan ska behandlas och presenteras. På basis av litteratur och teorier ska relevanta teorier väljas och värderas, vilket ska leda fram till en undersökningsmodell. Metoder för undersökningen ska väljas och motiveras, vilket måste redovisas i kandidatuppsatsen. Viktigt är också att redovisa den litteratur och de teorier som används. Det måste finnas en förankring i tidigare forskning och litteratur. Därför måste referenser finnas i en kandidatuppsats. Referenser måste vara utformade enligt de riktlinjer som finns. Uppsatsens disposition och redaktionella utformning är viktig för att presentera och förmedla uppsatsens undersökning och resultat på ett gediget och läsvärt sätt. Beviskedjan måste framgå klart genom hela uppsatsen. Undervisningen omfattar en föreläsningsserie, handledning och seminarier. Seminarierna är avsedda att ge stöd i processen att genomföra en undersökning och skriva en kandidatuppsats. Processen avslutas med förseminarier och slutseminarier, där uppsatsen ventileras och bedömas. I dessa seminarier ska uppsatslag genomföra oppositioner av andra kandidatuppsatser.

Ämnesord

SAMHÄLLSVETENSKAP  -- Medie- och kommunikationsvetenskap -- Systemvetenskap, informationssystem och informatik med samhällsvetenskaplig inriktning (hsv//swe)
SOCIAL SCIENCES  -- Media and Communications -- Information Systems, Social aspects (hsv//eng)

Nyckelord

bedömningskriterier
opposition
slutseminarium
förseminarium
handledning
referenshantering
disposition
kandidatuppsats
beviskedja

Publikations- och innehållstyp

rap (ämneskategori)
vet (ämneskategori)

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Olerup, Agneta
Om ämnet
SAMHÄLLSVETENSKAP
SAMHÄLLSVETENSKA ...
och Medie och kommun ...
och Systemvetenskap ...
Av lärosätet
Lunds universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy