SwePub
Tyck till om SwePub Sök här!
Sök i SwePub databas

  Utökad sökning

Träfflista för sökning "WFRF:(Yassin K.E.) "

Sökning: WFRF:(Yassin K.E.)

  • Resultat 1-1 av 1
Sortera/gruppera träfflistan
   
NumreringReferensOmslagsbildHitta
1.
  • Abdel-Khalek, N.A., et al. (författare)
  • Effect of starch type on selectivity of cationic flotation of iron ore
  • 2012
  • Ingår i: Mineral Processing and Extractive Metallurgy. - 0371-9553 .- 1743-2855. ; 121:2, s. 98-102
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)abstract
    • Cationic flotation is one of the most widely accepted technologies for upgrading siliceous iron ore using polysaccharides (mainly starches) as depressing agents for iron bearing minerals while floating silica with amines. In this paper, a group of starches are investigated as depressants for haematite. These starches are wheat, corn, rice, potato and dextrin. The role of starch type on the selectivity of the separation process has been studied through zeta potential, adsorption measurements as well as flotation tests. The effects of type of starch and pH of the medium have been studied. The results indicate that the selectivity of the separation process is strongly affected by the type of starch used, where better results are obtained with corn starch or wheat starch in comparison to the other types. Fourier transform infrared spectroscopy measurements indicated that the interaction between starches and haematite surface is intermolecular interaction.
  •  
Skapa referenser, mejla, bekava och länka
  • Resultat 1-1 av 1
Typ av publikation
tidskriftsartikel (1)
Typ av innehåll
refereegranskat (1)
Författare/redaktör
Abdel-Khalek, N.A. (1)
Yassin, K.E. (1)
Selim, K. A. (1)
Rao, Kota Hanumantha (1)
Kandel, A.-H. (1)
Lärosäte
Luleå tekniska universitet (1)
Språk
Engelska (1)
Forskningsämne (UKÄ/SCB)
Teknik (1)
År

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy