SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:kth-198843"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:kth-198843" > The hypermagnetizab...

The hypermagnetizability of molecular oxygen

Jonsson, D. (författare)
Norman, P. (författare)
Vahtras, O. (författare)
visa fler...
Ågren, H. (författare)
Rizzo, A. (författare)
visa färre...
AIP Publishing, 1997
1997
Engelska.
Ingår i: Journal of Chemical Physics. - : AIP Publishing. - 0021-9606 .- 1089-7690. ; 106:20, s. 8552-8563
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • The hypermagnetizability and the hypermagnetizability anisotropy of the oxygen molecule are computed using cubic response theory applied to multi-configurational self-consistent field wave functions. The effects of basis set, electron correlation, frequency dispersion, zero point vibrational averaging and pure vibrational contributions are discussed. The result for the anisotropy (Δη = + 2.65 a.u. at λ = 632.8 nm), even taking into account possible limitations in the treatment of electron correlation and in the incompleteness of the basis set, maintains a different sign and is more than two orders of magnitude smaller than the experimental values published in the literature. Possible reasons for this large discrepancy are discussed. © 1997 American Institute of Physics.

Ämnesord

NATURVETENSKAP  -- Kemi -- Teoretisk kemi (hsv//swe)
NATURAL SCIENCES  -- Chemical Sciences -- Theoretical Chemistry (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Jonsson, D.
Norman, P.
Vahtras, O.
Ågren, H.
Rizzo, A.
Om ämnet
NATURVETENSKAP
NATURVETENSKAP
och Kemi
och Teoretisk kemi
Artiklar i publikationen
Journal of Chemi ...
Av lärosätet
Kungliga Tekniska Högskolan

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst. Hantera kakor

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy