SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:53523"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:53523" > A comparative study...

A comparative study of beef quality after ageing longissimus muscle using a dry ageing bag, traditional dry ageing or vacuum package ageing

Li, Xin (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science,Chinese Academy of Agricultural Sciences
Babol, Jakub (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Inst för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap,Department of Biomedical Science and Veterinary Public Health
Lundström, Kerstin (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
 (creator_code:org_t)
 
Elsevier BV, 2014
2014
Engelska.
Ingår i: Meat Science. - : Elsevier BV. - 0309-1740 .- 1873-4138. ; 97, s. 433-442
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • The objective of this study was to investigate beef quality of longissimus muscle after ageing in dry ageing bags, traditional dry ageing or vacuum for 8 or 19 days. Lower ageing weight loss, odour score and microbial growth were found in meat aged in dry ageing bags than after traditional dry ageing. The sensory panel detected no differences for most of the sensory attributes between samples using the two dry ageing methods, except for the odour of the cutting surface. The dry-aged steaks had more umami and butter fried meat taste compared with vacuum-aged steaks. Ageing time affected most of the sensory traits in this study, which improved as ageing time increased from 8 to 19 days. In a consumer test, meat aged for 21 days in dry ageing bags was preferred than the samples aged in vacuum. This may be due to the higher tenderness and juiciness obtained during storage in dry ageing bags than meat aged in vacuum. (C) 2014 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Ämnesord

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Jordbruk, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Li, Xin
Babol, Jakub
Lundström, Kerst ...
Om ämnet
LANTBRUKSVETENSKAPER
LANTBRUKSVETENSK ...
och Jordbruk skogsbr ...
och Livsmedelsvetens ...
Artiklar i publikationen
Meat Science
Av lärosätet
Sveriges Lantbruksuniversitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst. Hantera kakor

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy