Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:hb-12980" >
Health and quality ...
-
Davide, GiacaloneUniversity of Copenhagen, Denmark,Denmark,Danmark
(författare)
Health and quality of life in an aging population - Food and beyond
- Artikel/kapitelEngelska2016
Förlag, utgivningsår, omfång ...
-
Elsevier BV,2016
-
printrdacarrier
Nummerbeteckningar
-
LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:hb-12980
-
https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:hb:diva-12980URI
-
https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2014.12.002DOI
-
https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:ri:diva-137URI
-
oai:researchportal.hkr.se/admin:publications/facac7e8-2d9b-4b1f-a48d-85f2ab5f3615URI
Kompletterande språkuppgifter
-
Språk:engelska
-
Sammanfattning på:engelska
Ingår i deldatabas
Klassifikation
-
Ämneskategori:ref swepub-contenttype
-
Ämneskategori:art swepub-publicationtype
Anmärkningar
-
In Europe the percentage of citizens aged 65 and over is increasing at an unprecedented rate, and is expected to account for over 30% of the population by 2050. Coupled with an increase in life expectancy, this massive demographic change calls for a major effort to ensure quality of life in our older population. A thorough understanding of the elderly as food consumers, their nutritional needs, their food perception and preferences is increasingly needed.The role of food in healthy aging was a prominent theme at the 6th European Conference on Sensory and Consumer Research, which had quality of life across the life span as a focal point. This short paper is based on a workshop held at the EuroSense meeting, focusing on research from sensory and consumer scientists. The workshop featured contributions focusing on food-related perception, needs and behavior of the elderly, and aimed at demonstrating the relevance of sensory and consumer scientists in promoting food-related well-being in an aging population. The workshop contributions are here reviewed and summarized three main themes: nutritional needs, food perception and aging, and behavioral drivers of food consumption.
Ämnesord och genrebeteckningar
Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)
-
Wendin, KarinRISE,Flavour,University of Copenhagen, Denmark; Kristianstad University, Sweden,Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
(författare)
-
Kreme, StefanieWageningen University and Research Centre, The Netherlands,Netherlands,Nederländerna
(författare)
-
Fröst, Michael BomUniversity of Copenhagen, Denmark,Denmark,Danmark
(författare)
-
Wender, BredieUniversity of Copenhagen, Denmark,Denmark,Danmark
(författare)
-
Olsson, ViktoriaKristianstad University, Sweden,Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
(författare)
-
Otto, Marie HUniversity of Copenhagen, Denmark,Denmark,Danmark
(författare)
-
Skjoldborg, SigneUniversity of Copenhagen, Denmark,Denmark,Danmark
(författare)
-
Lindberg, Ulla,1969-RISE,Högskolan i Borås,Akademin för textil, teknik och ekonomi,SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut,SIIR/ Sustainable consumption research group,SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut,Technical Research Institute of Sweden(Swepub:ri)ulla.lindberg@ri.se
(författare)
-
Risvik, EinarNofima AS, Norway; University of Stavanger, Norway,Norway,Norge
(författare)
-
University of Copenhagen, DenmarkDenmark
(creator_code:org_t)
Sammanhörande titlar
-
Ingår i:Food Quality and Preference: Elsevier BV47, s. 166-1700950-32931873-6343
Internetlänk
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas
- Av författaren/redakt...
-
Davide, Giacalon ...
-
Wendin, Karin
-
Kreme, Stefanie
-
Fröst, Michael B ...
-
Wender, Bredie
-
Olsson, Viktoria
-
visa fler...
-
Otto, Marie H
-
Skjoldborg, Sign ...
-
Lindberg, Ulla, ...
-
Risvik, Einar
-
visa färre...
- Om ämnet
-
- LANTBRUKSVETENSKAPER
-
LANTBRUKSVETENSK ...
-
och Lantbruksvetensk ...
-
och Livsmedelsvetens ...
-
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP
-
MEDICIN OCH HÄLS ...
-
och Annan medicin oc ...
-
och Övrig annan medi ...
-
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP
-
MEDICIN OCH HÄLS ...
-
och Hälsovetenskap
-
och Näringslära
- Artiklar i publikationen
-
Food Quality and ...
- Av lärosätet
-
Högskolan i Borås
-
RISE
-
Högskolan Kristianstad