SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:hv-12074"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:hv-12074" > Pupils' Participati...

Pupils' Participation in and Response to Sustainable Food Education in Swedish Home and Consumer Studies : A Case-Study

Gisslevik, Emmalee, 1984 (författare)
Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för kost- och idrottsvetenskap,Department of Food and Nutrition, and Sport Science
Wernersson, Inga, 1948- (författare)
Högskolan Väst,Avd för utbildningsvetenskap och språk
Larsson, Christel, 1972 (författare)
Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för kost- och idrottsvetenskap,Department of Food and Nutrition, and Sport Science
 (creator_code:org_t)
2018-01-23
2019
Engelska.
Ingår i: Scandinavian Journal of Educational Research. - : Informa UK Limited. - 0031-3831 .- 1470-1170. ; 63:4, s. 585-604
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • The aim of this study is to explore conditioning factors influencing learning opportunities in food-related education taught from a perspective of sustainable development. Over the course of the eighth-grade school year, data were derived from field studies of two classes taught in Home and Consumer Studies with an exploratory case-study design. Data were analyzed using thematic and ideal-type analysis, resulting in four ideal-type portrayals: the Convinced, the Easygoing, the Unable, and the Skeptical, which characterize how pupils participate in and respond to sustainable food education in different ways. The characteristics of each of the four ideal types imply contextual frames that condition unequal learning opportunities in sustainable food education. By identifying, scrutinizing, and accommodating to existing conflicts and related structures, educational policy makers and practicing teachers can increase opportunities for pupils to develop informed reasoning, regardless of their ideal type characteristics. © 2018 Scandinavian Journal of Educational Research

Ämnesord

SAMHÄLLSVETENSKAP  -- Utbildningsvetenskap -- Pedagogik (hsv//swe)
SOCIAL SCIENCES  -- Educational Sciences -- Pedagogy (hsv//eng)
SAMHÄLLSVETENSKAP  -- Utbildningsvetenskap -- Lärande (hsv//swe)
SOCIAL SCIENCES  -- Educational Sciences -- Learning (hsv//eng)
LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)
MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP  -- Hälsovetenskap -- Näringslära (hsv//swe)
MEDICAL AND HEALTH SCIENCES  -- Health Sciences -- Nutrition and Dietetics (hsv//eng)

Nyckelord

adolescents
education for sustainable development
Food-related education
home economics
Pedagogik
Pedagogics
Food-related education
education for sustainable development
home economics
adolescents

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy