Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:kth-327448" >
Sustainable public ...
Sustainable public food procurement : actors’ role and influence
-
- Molin, Elvira (författare)
- KTH,Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
-
- Lingegård, Sofia (författare)
- KTH,Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
-
- Martin, Michael (författare)
- KTH,Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
-
visa fler...
-
- Björklund, Anna, Professor, 1971- (författare)
- KTH,Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
-
visa färre...
-
(creator_code:org_t)
- Engelska.
- Relaterad länk:
-
https://urn.kb.se/re...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- This study examines the interpretation and incorporation of sustainability in public foodprocurement by interviewing stakeholders, such as procurement officers, wholesalers, chefs,and food producers. Findings highlight a consensus on the need for sustainability measures,such as purchasing local and organic products, but disagreements on the most influentialactors in the process. The influence of system-level factors, including market dynamics andregulatory frameworks, plays a significant role in implementing sustainable procurement.There is trust in the organic label and locally sourced products, yet actors require furtherpractical examples and hands-on solutions to facilitate their work towards a more sustainablefood system for the future.
Ämnesord
- LANTBRUKSVETENSKAPER -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
- AGRICULTURAL SCIENCES -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)
- NATURVETENSKAP -- Annan naturvetenskap (hsv//swe)
- NATURAL SCIENCES -- Other Natural Sciences (hsv//eng)
- NATURVETENSKAP -- Geovetenskap och miljövetenskap -- Miljövetenskap (hsv//swe)
- NATURAL SCIENCES -- Earth and Related Environmental Sciences -- Environmental Sciences (hsv//eng)
Nyckelord
- procurement
- food
- sustainable
- actors
Publikations- och innehållstyp
- vet (ämneskategori)
- ovr (ämneskategori)