SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:kth-58979"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:kth-58979" > Current Phenomenolo...

Current Phenomenological Know-How and Modeling of Emulsion Inversion

Salager, Jean-Louis (författare)
Marquez, Laura (författare)
Pena, Alejandro A. (författare)
visa fler...
Rondon, Miguel (författare)
Silva, Felix (författare)
Tyrode, Eric (författare)
KTH,Ytkemi
visa färre...
 (creator_code:org_t)
2000
2000
Engelska.
Ingår i: Industrial & Engineering Chemistry Research. - 0888-5885 .- 1520-5045. ; 39:8, s. 2665-2676
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • This paper encompasses classic trends as well as recent advances in the understanding of emulsion inversion phenomena. The generalized formulation issue is first discussed from hydrophilic-lipophilic balance to the most recent concepts. The so-called std. inversion line on the formulation-compn. map exhibits several branches, referred to as transitional and catastrophic inversions, that bound normal and abnormal emulsion regions. Dynamic inversion is also discussed with its hysteresis zones, where both types of emulsions may be attained, depending upon the system's previous history of the formulation-compn. map. Recent findings are reported concerning the effect of variables with practical relevance (i.e., stirring energy, viscosity of phases, surfactant concn., and partitioning) on the std. and dynamic inversion patterns. State-of-the-art emulsion inversion modeling is briefly discussed. [on SciFinder (R)]

Ämnesord

NATURVETENSKAP  -- Kemi -- Fysikalisk kemi (hsv//swe)
NATURAL SCIENCES  -- Chemical Sciences -- Physical Chemistry (hsv//eng)

Nyckelord

Emulsions
Simulation and Modeling (phenomenol. know-how and modeling of emulsion inversion)
emulsion inversion modeling phenomenol know how

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy