SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:liu-141605"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:liu-141605" > IPAs - ihopparnings...

IPAs - ihopparningsaktiviteter : aktiviteter med låg tröskel som tränar elevers begrepps-, procedur-/ metod- och resonemangsförmåga

Bergman Ärlebäck, Jonas, 1972- (författare)
Linköpings universitet,Matematik och tillämpad matematik,Tekniska fakulteten
Claesson, Marcus (författare)
Kungsgårdsgymnasiet Norrköping
Hällgren, Malin (författare)
Birgittaskolan vuxenutbildning Linköping
visa fler...
Lindh, Sofia (författare)
Hagagymnasiet Norrköping
Lundell, Mia (författare)
Djäkneparksskolan Norrköping
Nordling, Mattias (författare)
Anders Ljungstedts gymnasium Linköping
visa färre...
 (creator_code:org_t)
Linköping : Linköping University Electronic Press, 2017
Svenska 53 s.
  • Rapport (övrigt vetenskapligt/konstnärligt)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Syftet med denna rapport är att på ett beskrivande sätt delge hur arbetet i projektet om IPAs som genomförts HT2014 – VT2015 gått till och vilka erfarenheter och slutsatser som arbetet resulterat i. Den tänkte läsaren är framför allt kommunernas matematiklärare, men vi tror även att andra lärare och skolpersonal kan finna innehållet intressant och användbart. Det är vår förhoppning att rapporten med tillhörande aktiviteter kan inspirera till reflektion och en mer varierad undervisning. När pronomen som vi och oss används i rapporten åsyftats alla som aktivt ingått i IPAprojektets forskande grupp, vilken har bestått av såväl deltagande lärare som forskare:Marcus Claesson (Kungsgårdsgymnasiet, Norrköping), Malin Hällgren (Birgittaskolans vuxenutbildning, Linköping), Sofia Lindh (Hagagymnasiet, Norrköping), Mia Lundell (Djäkneparksskolan, Norrköping), Mattias Nordling (Anders Ljungstedska gymnasiet, Linköping) och Jonas Bergman Ärlebäck (LiU). Huvudansvaret för författandet av rapporten har Jonas haft som medverkande forskare i projektet. De medforskande lärarna har bidragit med analyser, erfarenheter och exempel från sina klassrum, utvecklat, testat och formulerat aktiviteterna som utgjort navet i projektet, samt läst och kommenterat rapporten under dess framställning.Rapporten följer samma logik och uppbyggnad som de rapporter skrivna inom det övergripande samarbetsprojektet Matematikdidaktik för bättre matematikkunskaper av det arbete och den forskning som bedrivits av Lisa Björklund Boistrup (Björklund Boistrup et al. 2013a; 2013b; 2013c; 2014a; 2014b). Vissa delar av texten använder därför, eller bygger till viss del på, Lisas texter, och när så är fallet tydliggörs detta med fotnoter. Andra delar av texten, så som exempelvis beskrivningen av de teoretiska utgångspunkterna, är i stort identiskt i samtliga delprojektsrapporter för de projekt som Jonas medverkat i som forskare (Ärlebäck et. al. 2017a, 2017b, 2017c, 2017d). Rapporten är dock skriven för att kunna läsas helt fristående från de andra rapporterna författade i projektet och förutsätter med andra ord ingen tidigare kunskap eller kännedom om projektet och de perspektiv som används. De läsare som redan tagit del av arbetet inom samarbetsprojektet Matematikdidaktik för bättre matematikkunskaper på olika sätt kommer här och var att känna igen sig, men vi hoppas att de delar som är unikt specifika för just detta delprojekt ska vara intressant och inspirerande.

Ämnesord

SAMHÄLLSVETENSKAP  -- Utbildningsvetenskap -- Didaktik (hsv//swe)
SOCIAL SCIENCES  -- Educational Sciences -- Didactics (hsv//eng)
NATURVETENSKAP  -- Matematik (hsv//swe)
NATURAL SCIENCES  -- Mathematics (hsv//eng)

Nyckelord

Matematikundervisning
Gymnasieskolan

Publikations- och innehållstyp

vet (ämneskategori)
rap (ämneskategori)

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy