Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:liu-56373" >
Bacteria classifica...
Bacteria classification based on feature extraction from sensor data
-
- Holmberg, Martin (författare)
- Linköpings universitet,Tillämpad Fysik,Tekniska högskolan
-
- Gustafsson, Fredrik (författare)
- Linköpings universitet,Reglerteknik,Tekniska högskolan
-
- Hörnsten, Gunnar (författare)
- SIK, The Swedish Institute for Food and Biotechnology, Ideon Lund
-
visa fler...
-
- Winquist, Fredrik (författare)
- Linköpings universitet,Tillämpad Fysik,Tekniska högskolan
-
- Nilsson, Lennart E. (författare)
- Linköpings universitet,Klinisk mikrobiologi,Hälsouniversitetet
-
- Ljung, Lennart (författare)
- Linköpings universitet,Reglerteknik,Tekniska högskolan
-
- Lundström, Ingemar (författare)
- Linköpings universitet,Tillämpad Fysik,Tekniska högskolan
-
visa färre...
-
(creator_code:org_t)
- Kluwer Academic Publishers, 1998
- 1998
- Engelska.
-
Ingår i: Biotechnology Techniques. - : Kluwer Academic Publishers. - 0951-208X .- 1573-6784. ; 12:4, s. 319-324
- Relaterad länk:
-
http://www.scopus.co...
-
visa fler...
-
https://urn.kb.se/re...
-
https://doi.org/10.1...
-
https://urn.kb.se/re...
-
visa färre...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- Data evaluation and classification have been made on measurements by an electronic nose on the headspace of samples of different types of bacteria growing on petri dishes. The chosen groups were: Escherichia coli, Enterococcus sp., Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, and Staphylococcus saprophytica. An approximation of the response curve by time was made and the parameters in the curve fit were taken as important features of the data set. A classification tree was used to extract the most important features. These features were then used in an artificial neural network for classification. Using the ‘leave-one-out’ method for validating the model, a classification rate of 76% was obtained
Ämnesord
- LANTBRUKSVETENSKAPER -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
- AGRICULTURAL SCIENCES -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)
Nyckelord
- Sensor data
- Bacterial growth
Publikations- och innehållstyp
- ref (ämneskategori)
- art (ämneskategori)
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas