SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ltu-22686"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ltu-22686" > Partnering för drif...

Partnering för drift- och underhållsentreprenad i Norsjö : ett demonstrationsprojekt på initiativ av IVA Anläggningsforum

Hörnfeldt, Rolf (författare)
Luleå : Luleå tekniska universitet, 2003
Engelska 61 s.
Serie: Forskningsrapport / Luleå tekniska universitet, 1402-1528 ; 2003:11
  • Rapport (övrigt vetenskapligt/konstnärligt)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, har bildat IVA Anläggningsforum som har initierat ett antal s.k. demonstrationsprojekt. Avsikten är att under reella betingelser pröva förslag till förändringar som kan bidra till utveckling av anläggningsbranschen. I denna rapport dokumenteras de erfarenheter som samlats i Vägverket Region Norr´s försök med partnering på drift- och underhåll i den pågående entreprenaden för Driftområde Norsjö. Vidare ges synpunkter på och rekommendationer för hur partnering ( i princip) kan användas i kommande drift- och underhållsentreprenader inom vägområdet. Eftersom det rör sig om en pågående entreprenad fanns inget upphandlingsskede att rapportera. Upphandling behandlas därför endast kortfattat utgående från Region Norr´s dokument framtagna för kommande upphandlingar. Drift- och underhållsverksamheterna har helt andra förutsättningar och syften än vad som gäller för ett investeringsprojekt. Detta innebär att andra faktorer prioriteras - t.ex. framkomlighetsfrågor under olika delar av året, bärighetsfrågor, trafiksäkerhetsfrågor, kommunikation med trafikanter och allmänhet - och som kan innebära behov av snabba omprioriteringar i verksamheten. Försöket inom Driftområde Norsjö är det första där partneringformen har använts i den här typen av verksamhet. Erfarenheterna från försöket visar att ett närmare samarbete och ansvarsfördelning mellan beställaren och utföraren passar mycket väl in i den här formen av verksamhet. De visar också de positiva effekterna av en utvecklad dialog med kunderna.

Ämnesord

TEKNIK OCH TEKNOLOGIER  -- Samhällsbyggnadsteknik -- Byggproduktion (hsv//swe)
ENGINEERING AND TECHNOLOGY  -- Civil Engineering -- Construction Management (hsv//eng)

Nyckelord

Construction Engineering and Management
Byggproduktion

Publikations- och innehållstyp

vet (ämneskategori)
rap (ämneskategori)

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Hörnfeldt, Rolf
Om ämnet
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER
TEKNIK OCH TEKNO ...
och Samhällsbyggnads ...
och Byggproduktion
Delar i serien
Forskningsrappor ...
Av lärosätet
Luleå tekniska universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy