SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:oru-111347"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:oru-111347" > The imitation game ...

The imitation game – exploring the double-grip analysis for creating analog wines

Crichton-Fock, Anders P. F., Filosofie Doktor, 1970- (författare)
Örebro universitet,Restaurang- och hotellhögskolan
Spence, Charles (författare)
Crossmodal Research Laboratory, Department of Experimental Psychology, Oxford University, Oxford, UK
 (creator_code:org_t)
Routledge, 2024
2024
Engelska.
Ingår i: Journal of Wine Research. - : Routledge. - 0957-1264 .- 1469-9672. ; 35:2, s. 139-159
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • In this pilot study, we investigated the use of the Double-Grip Analysis method as a tool to create analogue wines. The study involved four groups of sommeliers using the method to identify critical analytical and analogical attributes in four commercial wines. The basis of communication with this method is via the use of analogies, metaphors, and practical examples that emerge during the analysis and the dialogue. An overmatured rosé winewith mature flavours and low acidity served as the base for all groups when replicating the commercial counterparts making analogue wines. Atfirst, the study aimed to assess the sommeliers’ ability to use this method in blending and wine production. In addition, the study explored the acceptability of these analogue wines, as they aim to  eplicate sensory characteristics of commercial counterparts, providing environmentally friendly alternatives. A panel of 20 consumers evaluated the quality of the wines as guests at a blind tasting dinner. The results help to shedl ight on the effectiveness of the Double-Grip Analysis Method, while at the same time providing insights into the acceptability of these analogue products amongst consumers. This research contributes to the field of culinary exploration and sustainable alternatives in the wine industry.

Ämnesord

SAMHÄLLSVETENSKAP  -- Annan samhällsvetenskap -- Tvärvetenskapliga studier inom samhällsvetenskap (hsv//swe)
SOCIAL SCIENCES  -- Other Social Sciences -- Social Sciences Interdisciplinary (hsv//eng)

Nyckelord

Sommelier training
analogwines
Double-Grip Analysis
multi-sensory experience
culinary arts
crossmodal experience
Måltidskunskap
Culinary Arts and Meal Science

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Crichton-Fock, A ...
Spence, Charles
Om ämnet
SAMHÄLLSVETENSKAP
SAMHÄLLSVETENSKA ...
och Annan samhällsve ...
och Tvärvetenskaplig ...
Artiklar i publikationen
Journal of Wine ...
Av lärosätet
Örebro universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy