SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:oru-20831"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:oru-20831" > Health benefits and...

Health benefits and health claims of probiotics : bridging science and marketing

Rijkers, Ger T. (författare)
de Vos, Willem M. (författare)
Brummer, Robert (författare)
Örebro universitet,Hälsoakademin
visa fler...
Morelli, Lorenzo (författare)
Corthier, Gerard (författare)
Marteau, Philippe (författare)
visa färre...
 (creator_code:org_t)
2011
2011
Engelska.
Ingår i: British Journal of Nutrition. - 0007-1145 .- 1475-2662. ; 106:9, s. 1291-1296
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Health claims for probiotics are evaluated by the Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies of the European Food Safety Authority. Despite a substantial amount of basic and clinical research on the beneficial effects of probiotics, all of the evaluated claim applications thus far have received a negative opinion. With the restrictions on the use of clinical endpoints, validated biomarkers for gut health and immune health in relation to reduction in disease risk are needed. Clear-cut criteria for design as well as evaluation of future studies are needed. An open dialogue between basic and clinical scientists, regulatory authorities, food and nutrition industry, and consumers could bridge the gap between science and marketing of probiotics.

Nyckelord

Probiotics
Health claims
Regulatory authorities
Medicin
Medicine

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy