SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:oru-2849"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:oru-2849" > Buyers’ demands for...

  • Ahlgren, Mia K. (författare)

Buyers’ demands for ready meals : influenced by gender and who will eat them

  • Artikel/kapitelEngelska2006

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 2006-12-08
  • Wiley-Blackwell Publishing Inc.2006
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:oru-2849
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:oru:diva-2849URI
  • https://doi.org/10.1111/j.1745-4506.2006.00038.xDOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • The ready-meal market in Sweden is increasing rapidly, and in the last 10 years has nearly doubled. The aim of this study was to gain a better understanding of the demand buyers have for ready meals, both when buying for themselves and for others. A postal survey was completed by 249 residents of Gothenburg, Sweden. Results show that the demand when buying ready meals is dependent on both gender and whether or not the buyer is the end consumer. In general, the buyers' demands for sensory and convenience aspects were the most important. Female respondents were more demanding buyers than males, and their priorities were different. The implications of the findings are that foodservice operators and producers of ready meals must pay attention to the different demands of buyers, their gender and who will be the end consumer.

Ämnesord och genrebeteckningar

  • SOCIAL SCIENCES
  • SAMHÄLLSVETENSKAP
  • Culinary Arts and Meal Science
  • Måltidskunskap
  • Måltidskunskap
  • Culinary Arts and Meal Science

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Gustafsson, Inga-BrittÖrebro universitet,Institutionen för restaurang- och måltidskunskap(Swepub:oru)itgn (författare)
  • Hall, Gunnar (författare)
  • Örebro universitetInstitutionen för restaurang- och måltidskunskap (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Journal of Foodservice: Wiley-Blackwell Publishing Inc.17:5-6, s. 205-2111748-0140

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Ahlgren, Mia K.
Gustafsson, Inga ...
Hall, Gunnar
Artiklar i publikationen
Journal of Foods ...
Av lärosätet
Örebro universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy