Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:oru-3095" >
Perceived flavour c...
-
Nygren, Ingemar TobiasÖrebro universitet,Institutionen för restaurang- och måltidskunskap
(författare)
Perceived flavour changes in white wine after tasting blue mould cheese
- Artikel/kapitelEngelska2002
Förlag, utgivningsår, omfång ...
-
Wiley,2002
-
printrdacarrier
Nummerbeteckningar
-
LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:oru-3095
-
https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:oru:diva-3095URI
-
https://doi.org/10.1046/j.1471-5740.2002.00048.xDOI
Kompletterande språkuppgifter
-
Språk:engelska
-
Sammanfattning på:engelska
Ingår i deldatabas
Klassifikation
-
Ämneskategori:ref swepub-contenttype
-
Ämneskategori:art swepub-publicationtype
Anmärkningar
-
The object of this study was to evaluate by descriptive sensory analysis how the sensory perception of dry white wines was affected by prior tasting of blue mould cheese. Trained assessors profiled five commercial white wines before and after tasting each of two blue mould cheeses. The study showed that descriptive sensory analysis could be used to quantify changes in the perception of white wines after the consumption of cheese. For all five wines the main findings were that most of the intensities of perceived flavours and acidity decreased after tasting blue mould cheese.
Ämnesord och genrebeteckningar
-
Culinary Arts and Meal Science
-
Måltidskunskap
-
Måltidskunskap
-
Culinary Arts and Meal Science
Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)
-
Gustafsson, Inga-BrittÖrebro universitet,Institutionen för restaurang- och måltidskunskap(Swepub:oru)itgn
(författare)
-
Johansson, L.
(författare)
-
Örebro universitetInstitutionen för restaurang- och måltidskunskap
(creator_code:org_t)
Sammanhörande titlar
-
Ingår i:Food Service Technology: Wiley2:4, s. 163-1711471-57321471-5740
Internetlänk
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas