Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-27823" >
Litteraturstudie av...
Litteraturstudie av miljöpåverkan från konventionellt och ekologiskt producerade livsmedel : Fokus på studier utförda med livscykelanalysmetodik
-
- Landquist, Birgit (författare)
- RISE,Environment
-
Nordborg, Maria (författare)
-
- Hornborg, Sara (författare)
- RISE,Environment
-
(creator_code:org_t)
- 2016
- Svenska 68 s.
-
Serie: Livsmedelsverket rapportserie, 1104-7089 ; 2016:2
- Relaterad länk:
-
https://www.livsmede...
-
visa fler...
-
https://urn.kb.se/re...
-
visa färre...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- De nya kostråd som Livsmedelsverket publicerade i april 2015 tog även hänsyn till miljöaspekter, förutom närings- och hälsoaspekter. Den här rapporten sammanställer skillnaderna i miljöpåverkan mellan ekologiskt och konventionellt producerade livsmedel och är ett kunskapsunderlag som Livsmedelsverket kan använda för att belysa frågan om det finns några livsmedelsgrupper där ekologiskt alternativt konventionellt bör lyftas fram. Arbetet har fokuserat på ett antal större livsmedelsgrupper och prioriterat studier som har använt livscykelanalys, LCA. Den senare är en miljösystemanalysmetod som kartlägger den potentiella miljöpåverkan en produkt ger upphov till under sin livscykel, från ”vaggan till graven” (eller en väl avgränsad del av livscykeln, till exempel primärproduktionen).
Publikations- och innehållstyp
- vet (ämneskategori)
- rap (ämneskategori)