SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-38239"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-38239" > Innovative technolo...

Innovative technologies for food preservation : Chapter 2

Barba, Francisco (författare)
University of Alcala, Spain
Ahrne, Lilia (författare)
University of Copenhagen, Denmark
Xanthakis, Epameinondas (författare)
RISE,Jordbruk och livsmedel
visa fler...
Landerslev, Martin (författare)
University of Copenhagen, Denmark
Orlien, Vibeke (författare)
University of Copenhagen, Denmark
visa färre...
 (creator_code:org_t)
2018
2018
Engelska.
Ingår i: Innovative technologies for food preservation: Inactivation of spoilage and pathogenic microorganisms. - 9780128110324 - 9780128110317 ; , s. 25-51
  • Bokkapitel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Several techniques have been developed during the 20th century in order to preserve foods. These innovative technologies vary considerably and embrace physical technologies (e.g., high hydrostatic pressure and high-pressure homogenization), electromagnetic technologies (e.g., pulsed electric fields, ohmic heating, microwaves, radio-frequency, and UV-light), acoustic technologies (e.g., ultrasound and shockwaves), and others such as membrane filtration and dense phase CO2. In this chapter, the theoretical background and definition of the technologies are explained together with a description of the equipment, main technological/processing parameters, and some advantages and limitations from a technological point of view.

Nyckelord

High hydrostatic pressure; high-pressure homogenization; electromagnetic; pulsed electric fields; ohmic heating; microwaves; ultrasound; membrane filtration; dense phase

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
kap (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy