SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-38239"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-38239" > Innovative technolo...

  • Barba, FranciscoUniversity of Alcala, Spain (författare)

Innovative technologies for food preservation : Chapter 2

  • Artikel/kapitelEngelska2018

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 2018
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:ri-38239
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:ri:diva-38239URI
  • https://doi.org/10.1016/B978-0-12-811031-7.00002-9DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:kap swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • Several techniques have been developed during the 20th century in order to preserve foods. These innovative technologies vary considerably and embrace physical technologies (e.g., high hydrostatic pressure and high-pressure homogenization), electromagnetic technologies (e.g., pulsed electric fields, ohmic heating, microwaves, radio-frequency, and UV-light), acoustic technologies (e.g., ultrasound and shockwaves), and others such as membrane filtration and dense phase CO2. In this chapter, the theoretical background and definition of the technologies are explained together with a description of the equipment, main technological/processing parameters, and some advantages and limitations from a technological point of view.

Ämnesord och genrebeteckningar

  • High hydrostatic pressure; high-pressure homogenization; electromagnetic; pulsed electric fields; ohmic heating; microwaves; ultrasound; membrane filtration; dense phase

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Ahrne, LiliaUniversity of Copenhagen, Denmark (författare)
  • Xanthakis, EpameinondasRISE,Jordbruk och livsmedel(Swepub:ri)epameinondas.xanthakis@ri.se (författare)
  • Landerslev, MartinUniversity of Copenhagen, Denmark (författare)
  • Orlien, VibekeUniversity of Copenhagen, Denmark (författare)
  • University of Alcala, SpainUniversity of Copenhagen, Denmark (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Innovative technologies for food preservation: Inactivation of spoilage and pathogenic microorganisms, s. 25-5197801281103249780128110317

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy