SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-68578"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-68578" > Mjuk digital infras...

Mjuk digital infrastruktur : Utmaningar som finns inom offentlig sektor

Apanasevic, Tatjana (författare)
RISE,Prototypande samhälle
 (creator_code:org_t)
ISBN 9789189896192
Stockholm, 2023
Svenska 46 s.
Serie: RISE Rapport ; 2023:132
  • Rapport (övrigt vetenskapligt/konstnärligt)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Den här rapporten riktar sig till dig som arbetar med digitaliseringsinitiativ inom den svenska offentliga sektorn och har ett intresse för mjuk digital infrastruktur. Syftet med denna studie är att undersöka hur kommuner och offentliga organisationer genomför digitaliseringsinitiativ inom olika områden av sin verksamhet och vilka utmaningar som skapas av mjuk digital infrastruktur i denna process. Rapporten innehåller också möjliga vägar framåt och rekommendationer kring olika aspekter av mjuk digital infrastruktur till RISE, kommuner och myndigheter.I rapporten beskriver vi åtta fallstudier och identifierar skillnader och gemensamma drag mellan dem.Analysen bygger på intervjuer med forskare från olika avdelningar på RISE som har arbetat med mjuk digital infrastruktur inom smarta städer och IoT-data, öppna och delade data, eHälsa och omsorg, smarta fastigheter, mobilitet och transport, jordbruk samt vatten och avlopp.Analysen visade att kommuner och offentliga organisationer inom olika områden upplever precis samma tekniska, organisatoriska och affärsrelaterade utmaningar relaterade till mjuk digital infrastruktur. Den organisatoriska delen och brist på samordning kring ett gemensamt nationellt ramverk skapar de största utmaningarna. Dessutom visade analysen på behovet av nationell samordning och samverkan kring mjuk digital infrastruktur.Studien och rapporten är delar av ett internt RISE projekt med namnet ’TI Mjuk digital infrastruktur’. Författaren vill rikta ett speciellt tack till alla involverade och intervjuade RISE-forskare och experter.

Ämnesord

TEKNIK OCH TEKNOLOGIER  -- Annan teknik -- Övrig annan teknik (hsv//swe)
ENGINEERING AND TECHNOLOGY  -- Other Engineering and Technologies -- Other Engineering and Technologies not elsewhere specified (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

vet (ämneskategori)
rap (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Apanasevic, Tatj ...
Om ämnet
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER
TEKNIK OCH TEKNO ...
och Annan teknik
och Övrig annan tekn ...
Delar i serien
Av lärosätet
RISE

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy