SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-73632"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-73632" > Facilitating blue i...

Facilitating blue innovation – promoting systematic innovation management in small seafood firms

Kihlander, Ingrid, 1976- (författare)
Försvarshögskolan,RISE,Systemomställning och tjänsteinnovation,Swedish Defence University, Sweden,Innovationsledning,Institutionen för försvarssystem,RISE Research Institutes of Sweden
Richardsson, Daniel (författare)
RISE,Systemomställning och tjänsteinnovation,Innovationsledning,RISE Research Institutes of Sweden
 (creator_code:org_t)
2024
2024
Engelska.
Ingår i: ISPIM Innovation Conference. - 9789526506968
  • Konferensbidrag (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Innovation in the food sector is needed. This study addresses how to support learning around systematic innovation management in smaller firms within seafood, part of the highly regulated food sector. A collaborative change project, with four SMEs, a science park, and a research institute, aiming at enhanced innovation capabilities within the SMEs, was studied. The project included direct interventions in terms of training, dialogues, and coaching related to systematic innovation management ‒ in order to facilitate blue innovation. Empirical data was gathered in interviews and reflective field observations. Crucial factors to consider were to enhance the understanding of the systemic nature of innovation management and utilize visualizations as well as an innovation vocabulary, preferably related to ISO 56000 and ISO 56002. Further, it is also important to include diverse learning activities, while also ensuring a closeness to the firm’s current situation, and to focus on the progress that occurred.

Ämnesord

SAMHÄLLSVETENSKAP  -- Annan samhällsvetenskap -- Övrig annan samhällsvetenskap (hsv//swe)
SOCIAL SCIENCES  -- Other Social Sciences -- Other Social Sciences not elsewhere specified (hsv//eng)

Nyckelord

innovation management system; systematic innovation; innovation pedagogics; ISO 56002; SME; seafood

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
kon (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Kihlander, Ingri ...
Richardsson, Dan ...
Om ämnet
SAMHÄLLSVETENSKAP
SAMHÄLLSVETENSKA ...
och Annan samhällsve ...
och Övrig annan samh ...
Artiklar i publikationen
ISPIM Innovation ...
Av lärosätet
RISE
Försvarshögskolan

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy