SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8443"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8443" > Influence of locust...

LIBRIS Formathandbok  (Information om MARC21)
FältnamnIndikatorerMetadata
00002699naa a2200301 4500
001oai:DiVA.org:ri-8443
003SwePub
008160908s1998 | |||||||||||000 ||eng|
024a https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:ri:diva-84432 URI
040 a (SwePub)ri
041 a engb eng
042 9 SwePub
072 7a ref2 swepub-contenttype
072 7a art2 swepub-publicationtype
100a Lundin, Leifu RISE,SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik4 aut
2451 0a Influence of locust bean gum on the rheological behaviour and microstructure of K - ?-carrageenan
264 1c 1998
338 a print2 rdacarrier
520 a Mixtures of ?-carrageenan-locust bean gum (LBG) were analysed by transmission electron microscopy and dynamic viscoelastic measurements. The effect of two different mannose:galactose (M:G) ratios of LBG on the rheology and microstructure of ?-carrageenan in KCl was studied. The rheological differences observed in the mixed gel as LBGs were added were found to be dependent on M:G ratio, salt concentration and LBG content. Monolayers of dilute samples of ?-carrageenan mixed with LBGs in varying ratios in 0.10 M KCl were visualised by low-angle rotary metal shadowing for transmission electron microscopy. The results obtained showed that LBG hindered the self-association of ?-carrageenan, and that the effect was enhanced at a higher M:G ratio and as the LBG contents were increased. Small deformation viscoelastic measurements were performed on ?-carrageenan-LBG mixtures in 0.050 and 0.10 M KCl at constant temperatures of 38 and 48°C, respectively. Increased rheological stability was observed for mixtures containing a relatively high LBG content. Mixtures with a relatively low LBG content showed a maximum in storage modulus and an increase in phase angle. The stabilising effect of LBG on the rheology of the blends was more effective for the LBG with high M:G and as the LBG content was increased.
650 7a LANTBRUKSVETENSKAPERx Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiskex Livsmedelsvetenskap0 (SwePub)401032 hsv//swe
650 7a AGRICULTURAL SCIENCESx Agriculture, Forestry and Fisheriesx Food Science0 (SwePub)401032 hsv//eng
653 a Food Engineering
653 a Livsmedelsteknik
700a Hermansson, Ann-Marieu RISE,SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik4 aut
710a RISEb SIK – Institutet för livsmedel och bioteknik4 org
773t Carbohydrates polymerg 28:2, s. 91-9q 28:2<91-9x 0346-718X
856u http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-0030642523&partnerID=40&md5=ca77414a5e77e568b376d7c2c91c5858
8564 8u https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:ri:diva-8443

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Lundin, Leif
Hermansson, Ann- ...
Om ämnet
LANTBRUKSVETENSKAPER
LANTBRUKSVETENSK ...
och Lantbruksvetensk ...
och Livsmedelsvetens ...
Artiklar i publikationen
Carbohydrates po ...
Av lärosätet
RISE

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy