SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8645"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-8645" > Texture as a reflec...

  • Langton, MaudRISE,SIK – Institutet för livsmedelsforskning (författare)

Texture as a reflection of microstructure

  • Artikel/kapitelEngelska1996

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 1996
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:ri-8645
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:ri:diva-8645URI
  • https://doi.org/10.1016/S0950-3293(96)00030-4DOI
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:ri:diva-672URI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • The perception of texture has been correlated to the micro-structure of particulate whey protein gels. A full, two-level, factorial experimental design was used in which the processing conditions, pH, heating rate and addition of salt were used as design factors. The texture of the gels was analyzed by a sensory panel, and the microstructure was analysed by light and electron microscopy. The microstructure was quantified by using different types of image analysis. In this study of particulate whey protein gels, the test principles of analysing texture were divided into two groups: destructive tests and non-destructive tests. The micro-structural parameters can also be divided into two groups: overall network dimensions (pore size and particle size) and strand characteristics. The texture as measured with destructive methods was sensitive to overall network dimensions, whereas texture as measured with non-destructive methods was sensitive to the strand characteristics of particulate protein gels.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Åström, AnnikaRISE,SIK – Institutet för livsmedelsforskning (författare)
  • Hermansson, Ann-MarieRISE,SIK – Institutet för livsmedelsforskning (författare)
  • RISESIK – Institutet för livsmedelsforskning (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Food Quality and Preference7:42067, s. 185-1910950-32931873-6343

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Langton, Maud
Åström, Annika
Hermansson, Ann- ...
Om ämnet
LANTBRUKSVETENSKAPER
LANTBRUKSVETENSK ...
och Lantbruksvetensk ...
och Livsmedelsvetens ...
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER
TEKNIK OCH TEKNO ...
och Annan teknik
och Livsmedelsteknik
Artiklar i publikationen
Food Quality and ...
Av lärosätet
RISE

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy