SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-9334"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-9334" > Volatile constituen...

Volatile constituents in leaves of parsley

Kasting, R. (författare)
Andersson, J. (författare)
von Sydow, Erik (författare)
RISE,SIK – Svenska institutet för konserveringsforskning
 (creator_code:org_t)
1972
1972
Engelska.
Ingår i: Phytochemistry. - 0031-9422 .- 1873-3700. ; 11:7, s. 2277-2282
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Volatile chemicals obtained from the leaves of parsley, Petroselinum sativum by steam distillation, isopentane extraction, and head-space analysis were identified by GLC-MS. The presence in leaf oil of ?-pinene, ?-pinene, myrcene, ?-phellandrene, trans-?-ocimene, ?-terpinene, 1-methyl-4-isopropenyl benzene, and 1,3,8-p-menthatriene as shown by earlier investigators was confirmed. In the present studies, the number of volatile chemicals detected in the leaves was extended by an additional 42. Sniffing tests of effluent from a gas chromatograph of a concentrate from parsley leaves showed that 1,3,8-p-menthatriene was only one of several compounds that gave a parsley-like aroma. © 1972.

Ämnesord

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)

Nyckelord

Food Engineering
Livsmedelsteknik

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Kasting, R.
Andersson, J.
von Sydow, Erik
Om ämnet
LANTBRUKSVETENSKAPER
LANTBRUKSVETENSK ...
och Lantbruksvetensk ...
och Livsmedelsvetens ...
Artiklar i publikationen
Phytochemistry
Av lärosätet
RISE

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy