SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:su-210271"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:su-210271" > Food system by-prod...

  • Sandström, Vilma (författare)

Food system by-products upcycled in livestock and aquaculture feeds can increase global food supply

  • Artikel/kapitelEngelska2022

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • 2022-09-19
  • Springer Science and Business Media LLC,2022
  • printrdacarrier

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:DiVA.org:su-210271
  • https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:su:diva-210271URI
  • https://doi.org/10.1038/s43016-022-00589-6DOI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • Many livestock and aquaculture feeds compete for resources with food production. Increasing the use of food system by-products and residues as feed could reduce this competition. We gathered data on global food system material flows for crop, livestock and aquaculture production, focusing on feed use and the availability of by-products and residues. We then analysed the potential of replacing food-competing feedstuff—here cereals, whole fish, vegetable oils and pulses that account for 15% of total feed use—with food system by-products and residues. Considering the nutritional requirements of food-producing animals, including farmed aquatic species, this replacement could increase the current global food supply by up to 13% (10–16%) in terms of kcal and 15% (12–19%) in terms of protein content. Increasing the use of food system by-products as feed has considerable potential, particularly when combined with other measures, in the much-needed transition towards circular food systems.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Chrysafi, Anna (författare)
  • Lamminen, Marjukka (författare)
  • Troell, MaxStockholms universitet,Stockholm Resilience Centre,Royal Swedish Academy of Sciences, Sweden(Swepub:su)troel (författare)
  • Jalava, Mika (författare)
  • Piipponen, Johannes (författare)
  • Siebert, Stefan (författare)
  • van Hal, Ollie (författare)
  • Virkki, Vili (författare)
  • Kummu, Matti (författare)
  • Stockholms universitetStockholm Resilience Centre (creator_code:org_t)

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Nature Food: Springer Science and Business Media LLC3:9, s. 729-7402662-1355

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy