SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:DiVA.org:umu-127026"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:umu-127026" > The structure of th...

The structure of the rodent and porcine neuropeptide galanin and antagonists as determined by FTIR and CD spectroscopy

Wennerberg, Anders B.A. (författare)
Jackson, Michael (författare)
Öhman, Anders (författare)
visa fler...
Gräslund, Astrid (författare)
Langel, Ülo (författare)
Bartfai, Tamas (författare)
Rigler, Rudolf (författare)
Mantsch, Henry H. (författare)
visa färre...
Canadian Science Publishing, 1994
1994
Engelska.
Ingår i: Canadian journal of chemistry (Print). - : Canadian Science Publishing. - 0008-4042 .- 1480-3291. ; 72:6, s. 1495-1499
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • FT-IR spectroscopy was used to study the conformation of the porcine neuropeptide galanin, fragments 1−16 of the porcine and human peptides and the antagonists M15 and M35. All peptides were shown to be structureless in aqueous solution. Upon addition to SDS micelles, only porcine galanin and the fragment consisting of amino acids 1−16 showed any evidence of interaction, adopting a helical structure. No interaction could be demonstrated with zwitterionic lipids for any peptide except M15 which formed a thermally unstable helical conformation which unfolded promoting aggregation at around 45 °C.Additional studies on rat galanin in various solvent systems were made by using circular dichroism spectroscopy. The results obtained support the observations made by FT-IR spectroscopy.

Ämnesord

NATURVETENSKAP  -- Biologi -- Biofysik (hsv//swe)
NATURAL SCIENCES  -- Biological Sciences -- Biophysics (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy