Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:uu-327192" >
Kritisk dietetik :
Kritisk dietetik : Att se mat och ätande bortom kalorier
-
- Lövestam, Elin, 1983- (författare)
- Uppsala universitet,Institutionen för kostvetenskap
-
- Neuman, Nicklas, 1987- (författare)
- Uppsala universitet,Institutionen för kostvetenskap
-
- Nowicka, Paulina, 1974- (författare)
- Uppsala universitet,Institutionen för kostvetenskap
-
(creator_code:org_t)
- Bjuv, 2017
- 2017
- Svenska.
-
Ingår i: Dietistaktuellt. - Bjuv. ; 26:3, s. 32-34
- Relaterad länk:
-
https://urn.kb.se/re...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- Epidemiologiska studier visar att aspekter som låg utbildning, utländsk härkomst, hög arbetslöshet och boende i områden med lägre status är kopplade till större förekomst av ohälsa, exempelvis hjärtsjukdom, diabeteskomplikationer och fetma. Även vid sjukdomsrelaterad undernäring kan patientens sociala och ekonomiska situation vara avgörande för huruvida nutritionsbehandlingen ska lyckas. Men vilken verklighet och vilken vardag döljer sig bakom dessa samband? Hur ska dietister förhålla sig till det faktum att andra faktorer förutom omtanke om egen hälsa kan ha avgörande betydelse för patientens förmåga att göra hälsobefrämjande val? Bör vi ta ställning till och diskutera dessa frågor även utanför det rent nutritionsmässiga perspektivet?
Ämnesord
- SAMHÄLLSVETENSKAP -- Annan samhällsvetenskap -- Tvärvetenskapliga studier inom samhällsvetenskap (hsv//swe)
- SOCIAL SCIENCES -- Other Social Sciences -- Social Sciences Interdisciplinary (hsv//eng)
Publikations- och innehållstyp
- pop (ämneskategori)
- art (ämneskategori)