Sökning: onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/118848" >
Ju mer vi är tillsa...
Ju mer vi är tillsammans - fyrtiotalisterna och maten
-
- Brembeck, Helene, 1952 (författare)
- Gothenburg University,Göteborgs universitet,Centrum för konsumtionsvetenskap (CFK),Institutionen för kulturvetenskaper,Centre for Consumer Science,Department of Cultural Sciences,University of Gothenburg
-
- Karlsson, MariAnne, 1956 (författare)
- Chalmers tekniska högskola,Chalmers University of Technology
-
- Ossiansson, Eva, 1965 (författare)
- Gothenburg University,Göteborgs universitet,Centrum för konsumtionsvetenskap (CFK),Företagsekonomiska institutionen, Marknadsföring,Centre for Consumer Science,Department of Business Administration, Marketing Group,University of Gothenburg
-
visa fler...
-
- Shanahan, Helena, 1942 (författare)
- Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för mat, hälsa och miljö,Centrum för konsumtionsvetenskap (CFK),Department of Food, Health and Environment,Centre for Consumer Science,University of Gothenburg
-
- Jonsson, Lena, 1947 (författare)
- Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för mat, hälsa och miljö,Department of Food, Health and Environment,University of Gothenburg
-
- Bergström, Kerstin, 1945 (författare)
- Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för mat, hälsa och miljö,Department of Food, Health and Environment,University of Gothenburg
-
visa färre...
-
(creator_code:org_t)
- ISBN 978 91 7331 298 1
- Stockholm : Carlsson Bokförlag, 2010
- Svenska.
- Relaterad länk:
-
https://gup.ub.gu.se...
-
visa fler...
-
https://research.cha...
-
visa färre...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- Mappies, Silvverrävar, det grå guldet, jätteproppen Orvar... Det här är en bok om den stora generationsgruppen fyrtiotalisterna och deras matvanor. Mat betyder alltmer när vi blir äldre, matlagning och måltider är dagens fasta hållpunkter och upptar mer tid av vår vardag än då vi arbetar. Mat är också den del av det svenska hushållets konsumtion som kräver mest energi och belastar miljön mest. Även äldre måste därför äta mer resurssnålt och miljövänligt. God mat och god service, hälsa kvalitet, fritt val, vänner, hållbarhet. En ekvation som inte alltid går ihop. Hur vill generationen egentligen ha det med maten och livet i framtiden? Boken bygger på material som insamlats i samband med projektet ”Den mångdimensionella matkonsumenten” , vid Centrum för komsumtionsvetenskap i Göteborg. Här ges en mer fördjupad och helhetlig bild av några grupper 40-talister och om maten i deras liv. Här överbyggs avståndet mellan mediernas oövervinnerliga äventyrare och vård- och omsorgsforskningen bräckliga, sjuka, utsatta människor i behov av vård, omsorg och beskydd. Boken tar oss med på en matresa från 50-talets Sverige fram till idag. Här växer en bild av generationens matminnen, matens sociala betydelse, hälsa och miljötänkande fram. Berättelserna varvas med tidstypiska recept.
Ämnesord
- SAMHÄLLSVETENSKAP -- Annan samhällsvetenskap -- Tvärvetenskapliga studier inom samhällsvetenskap (hsv//swe)
- SOCIAL SCIENCES -- Other Social Sciences -- Social Sciences Interdisciplinary (hsv//eng)
- LANTBRUKSVETENSKAPER -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
- AGRICULTURAL SCIENCES -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)
- SAMHÄLLSVETENSKAP -- Annan samhällsvetenskap -- Övrig annan samhällsvetenskap (hsv//swe)
- SOCIAL SCIENCES -- Other Social Sciences -- Other Social Sciences not elsewhere specified (hsv//eng)
Nyckelord
- konsumtion
- mat
- fyrtiotalister
- fyrtiotalister
Publikations- och innehållstyp
- vet (ämneskategori)
- bok (ämneskategori)
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas