Sökning: onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/236522" >
Stora portioner led...
Stora portioner leder till större konsumtion av mat och dryck
-
- Berg, Christina, 1963 (författare)
- Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för kost- och idrottsvetenskap,Department of Food and Nutrition, and Sport Science
-
(creator_code:org_t)
- 2016
- 2016
- Svenska.
-
Ingår i: Nordisk Nutrition. - 1654-8337. ; 2016:1, s. 15-17
- Relaterad länk:
-
https://gup.ub.gu.se...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- Sammantaget visar forskning att stora portioner stimulerar överkonsumtion. Att undvika stora portioner av energitäta livsmedel och sockerrika drycker kan därför göra det enklare att hålla kroppsvikten. Att istället äta stora portioner av mat som inte innehåller så mycket energi per gram kan däremot vara en bra strategi, exempelvis att äta en sallad före maten.
Ämnesord
- LANTBRUKSVETENSKAPER -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
- AGRICULTURAL SCIENCES -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP -- Hälsovetenskap -- Näringslära (hsv//swe)
- MEDICAL AND HEALTH SCIENCES -- Health Sciences -- Nutrition and Dietetics (hsv//eng)
Publikations- och innehållstyp
- vet (ämneskategori)
- art (ämneskategori)
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas