SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/256671"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/256671" > Metabolism and Whol...

LIBRIS Formathandbok  (Information om MARC21)
FältnamnIndikatorerMetadata
00004334naa a2200361 4500
001oai:gup.ub.gu.se/256671
003SwePub
008240528s2018 | |||||||||||000 ||eng|
024a https://gup.ub.gu.se/publication/2566712 URI
024a https://doi.org/10.1123/ijsnem.2017-01292 DOI
040 a (SwePub)gu
041 a eng
042 9 SwePub
072 7a ref2 swepub-contenttype
072 7a art2 swepub-publicationtype
100a Hall, Ulrika Anderssonu Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för neurovetenskap och fysiologi,Institute of Neuroscience and Physiology4 aut0 (Swepub:gu)xaulri
2451 0a Metabolism and Whole-Body Fat Oxidation Following Post-Exercise Carbohydrate or Protein Intake.
264 1b Human Kinetics,c 2018
520 a This study investigated how post-exercise intake of placebo (PLA), protein (PRO) or carbohydrate (CHO) affected fat oxidation (FO) and metabolic parameters during recovery and subsequent exercise.In a cross-over design, 12 moderately trained women (VO2max 45 ± 6 ml·min(-1)·kg(-1)) performed three days of testing. A 23 min control (CON) incremental FO bike test (30-80% VO2max) was followed by 60 min exercise at 75% VO2max. Immediately post-exercise, subjects ingested PLA, 20 g PRO or 40 g CHO followed by a second FO bike test 2h later.Maximal fat oxidation (MFO) and the intensity at which MFO occurs (Fatmax) increased at the second FO test compared to the first following all three post-exercise drinks (MFO for CON=0.28±0.08, PLA=0.57±0.13, PRO=0.52±0.08, CHO=0.44±0.12 g fat·min(-1); Fatmax for CON=41±7, PLA=54±4, PRO=55±6, CHO=50±8 %VO2max, P<0.01 for all values compared to CON). Resting FO, MFO and Fatmax were not significantly different between PLA and PRO, but lower for CHO. PRO and CHO increased insulin levels at 1h post-exercise, though both glucose and insulin were equal with PLA at 2h. Increased post-exercise ketone levels only occurred with PLA.Protein supplementation immediately post-exercise did not affect the doubling in whole body fat oxidation seen during a subsequent exercise trial 2 hours later. Neither did it affect resting fat oxidation during the post-exercise period despite increased insulin levels and attenuated ketosis. Carbohydrate intake dampened the increase in fat oxidation during the second test, though a significant increase was still observed compared to the first test.
650 7a MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAPx Annan medicin och hälsovetenskap0 (SwePub)3052 hsv//swe
650 7a MEDICAL AND HEALTH SCIENCESx Other Medical and Health Sciences0 (SwePub)3052 hsv//eng
653 a Maximal Fat Oxidation
653 a endurance exercise
653 a post-exercise drinks
700a Pettersson, Stefan,d 1972u Gothenburg University,Göteborgs universitet,Institutionen för kost- och idrottsvetenskap,Centrum för hälsa och prestationsutveckling,Department of Food and Nutrition, and Sport Science,Center for Health and Performance4 aut0 (Swepub:gu)xpeste
700a Edin, Fredriku Gothenburg University,Göteborgs universitet,Centrum för hälsa och prestationsutveckling,Institutionen för kost- och idrottsvetenskap,Center for Health and Performance,Department of Food and Nutrition, and Sport Science4 aut0 (Swepub:gu)xedifr
700a Pedersen, Anders,d 1976u Gothenburg University,Göteborgs universitet,Svenskt NMR-centrum vid Göteborgs universitet,Swedish NMR Centre at Göteborg University4 aut0 (Swepub:gu)xpedan
700a Malmodin, Daniel,d 1974u Gothenburg University,Göteborgs universitet,Svenskt NMR-centrum vid Göteborgs universitet,Swedish NMR Centre at Göteborg University4 aut0 (Swepub:gu)xmalmd
700a Madsen, Klavs,d 1957u Gothenburg University,Göteborgs universitet,Centrum för hälsa och prestationsutveckling,Institutionen för kost- och idrottsvetenskap,Center for Health and Performance,Department of Food and Nutrition, and Sport Science4 aut0 (Swepub:gu)xmadsk
710a Göteborgs universitetb Institutionen för neurovetenskap och fysiologi4 org
773t International journal of sport nutrition and exercise metabolismd : Human Kineticsg 28:1, s. 37-45q 28:1<37-45x 1543-2742x 1526-484X
8564 8u https://gup.ub.gu.se/publication/256671
8564 8u https://doi.org/10.1123/ijsnem.2017-0129

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy