Sökning: onr:"swepub:oai:gup.ub.gu.se/318744" >
Managing food aller...
Managing food allergy: GA2LEN guideline 2022.
-
Muraro, Antonella (författare)
-
de Silva, Debra (författare)
-
Halken, Susanne (författare)
-
visa fler...
-
Worm, Margitta (författare)
-
Khaleva, Ekaterina (författare)
-
Arasi, Stefania (författare)
-
Dunn-Galvin, Audrey (författare)
-
- Nwaru, Bright I, 1978 (författare)
- Gothenburg University,Göteborgs universitet,Krefting Research Centre
-
De Jong, Nicolette W (författare)
-
Rodríguez Del Río, Pablo (författare)
-
Turner, Paul J (författare)
-
Smith, Pete (författare)
-
Begin, Philippe (författare)
-
Angier, Elizabeth (författare)
-
Arshad, Hasan (författare)
-
Ballmer-Weber, Barbara (författare)
-
Beyer, Kirsten (författare)
-
Bindslev-Jensen, Carsten (författare)
-
Cianferoni, Antonella (författare)
-
Demoulin, Céline (författare)
-
Deschildre, Antoine (författare)
-
Ebisawa, Motohiro (författare)
-
Fernandez-Rivas, Maria Montserrat (författare)
-
Fiocchi, Alessandro (författare)
-
Flokstra-de Blok, Bertine (författare)
-
Gerdts, Jennifer (författare)
-
Gradman, Josefine (författare)
-
Grimshaw, Kate (författare)
-
Jones, Carla (författare)
-
Lau, Susanne (författare)
-
Loh, Richard (författare)
-
Alvaro Lozano, Montserrat (författare)
-
Makela, Mika (författare)
-
Marchisotto, Mary Jane (författare)
-
Meyer, Rosan (författare)
-
Mills, Clare (författare)
-
- Nilsson, Caroline (författare)
- Karolinska Institutet
-
Nowak-Wegrzyn, Anna (författare)
-
Nurmatov, Ulugbek (författare)
-
Pajno, Giovanni (författare)
-
Podestà, Marcia (författare)
-
Poulsen, Lars K (författare)
-
Sampson, Hugh A (författare)
-
Sanchez, Angel (författare)
-
Schnadt, Sabine (författare)
-
Szajewska, Hania (författare)
-
Van Ree, Ronald (författare)
-
Venter, Carina (författare)
-
Vlieg-Boerstra, Berber (författare)
-
Warner, Amena (författare)
-
Wong, Gary (författare)
-
Wood, Robert (författare)
-
Zuberbier, Torsten (författare)
-
Roberts, Graham (författare)
-
visa färre...
-
(creator_code:org_t)
- Elsevier BV, 2022
- 2022
- Engelska.
-
Ingår i: The World Allergy Organization journal. - : Elsevier BV. - 1939-4551. ; 15:9
- Relaterad länk:
-
https://gup.ub.gu.se...
-
visa fler...
-
https://doi.org/10.1...
-
http://kipublication...
-
visa färre...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- Food allergy affects approximately 2-4% of children and adults. This guideline provides recommendations for managing food allergy from the Global Allergy and Asthma European Network (GA2LEN). A multidisciplinary international Task Force developed the guideline using the Appraisal of Guidelines for Research and Evaluation (AGREE) II framework and the Grading of Recommendations, Assessment, Development and Evaluations (GRADE) approach. We reviewed the latest available evidence as of April 2021 (161 studies) and created recommendations by balancing benefits, harms, feasibility, and patient and clinician experiences. We suggest that people diagnosed with food allergy avoid triggering allergens (low certainty evidence). We suggest that infants with cow's milk allergy who need a breastmilk alternative use either hypoallergenic extensively hydrolyzed cow's milk formula or an amino acid-based formula (moderate certainty). For selected children with peanut allergy, we recommend oral immunotherapy (high certainty), though epicutaneous immunotherapy might be considered depending on individual preferences and availability (moderate certainty). We suggest considering oral immunotherapy for children with persistent severe hen's egg or cow's milk allergy (moderate certainty). There are significant gaps in evidence about safety and effectiveness of the various strategies. Research is needed to determine the best approaches to education, how to predict the risk of severe reactions, whether immunotherapy is cost-effective and whether biological therapies are effective alone or combined with allergen immunotherapy.
Ämnesord
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP -- Klinisk medicin (hsv//swe)
- MEDICAL AND HEALTH SCIENCES -- Clinical Medicine (hsv//eng)
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP -- Hälsovetenskap (hsv//swe)
- MEDICAL AND HEALTH SCIENCES -- Health Sciences (hsv//eng)
Publikations- och innehållstyp
- ref (ämneskategori)
- art (ämneskategori)
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas
- Av författaren/redakt...
-
Muraro, Antonell ...
-
de Silva, Debra
-
Halken, Susanne
-
Worm, Margitta
-
Khaleva, Ekateri ...
-
Arasi, Stefania
-
visa fler...
-
Dunn-Galvin, Aud ...
-
Nwaru, Bright I, ...
-
De Jong, Nicolet ...
-
Rodríguez Del Rí ...
-
Turner, Paul J
-
Smith, Pete
-
Begin, Philippe
-
Angier, Elizabet ...
-
Arshad, Hasan
-
Ballmer-Weber, B ...
-
Beyer, Kirsten
-
Bindslev-Jensen, ...
-
Cianferoni, Anto ...
-
Demoulin, Céline
-
Deschildre, Anto ...
-
Ebisawa, Motohir ...
-
Fernandez-Rivas, ...
-
Fiocchi, Alessan ...
-
Flokstra-de Blok ...
-
Gerdts, Jennifer
-
Gradman, Josefin ...
-
Grimshaw, Kate
-
Jones, Carla
-
Lau, Susanne
-
Loh, Richard
-
Alvaro Lozano, M ...
-
Makela, Mika
-
Marchisotto, Mar ...
-
Meyer, Rosan
-
Mills, Clare
-
Nilsson, Carolin ...
-
Nowak-Wegrzyn, A ...
-
Nurmatov, Ulugbe ...
-
Pajno, Giovanni
-
Podestà, Marcia
-
Poulsen, Lars K
-
Sampson, Hugh A
-
Sanchez, Angel
-
Schnadt, Sabine
-
Szajewska, Hania
-
Van Ree, Ronald
-
Venter, Carina
-
Vlieg-Boerstra, ...
-
Warner, Amena
-
Wong, Gary
-
Wood, Robert
-
Zuberbier, Torst ...
-
Roberts, Graham
-
visa färre...
- Om ämnet
-
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP
-
MEDICIN OCH HÄLS ...
-
och Klinisk medicin
-
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP
-
MEDICIN OCH HÄLS ...
-
och Hälsovetenskap
- Artiklar i publikationen
-
The World Allerg ...
- Av lärosätet
-
Göteborgs universitet
-
Karolinska Institutet