Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:036d258b-d714-48cc-b7df-d7d478661183" >
Intake estimation o...
-
Knaze, Viktoria
(författare)
Intake estimation of total and individual flavan-3-ols, proanthocyanidins and theaflavins, their food sources and determinants in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) study
- Artikel/kapitelEngelska2012
Förlag, utgivningsår, omfång ...
-
Cambridge University Press,2012
-
electronicrdacarrier
Nummerbeteckningar
-
LIBRIS-ID:oai:lup.lub.lu.se:036d258b-d714-48cc-b7df-d7d478661183
-
https://lup.lub.lu.se/record/3135977URI
-
https://doi.org/10.1017/S0007114511006386DOI
-
https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-60510URI
Kompletterande språkuppgifter
-
Språk:engelska
-
Sammanfattning på:engelska
Ingår i deldatabas
Klassifikation
-
Ämneskategori:art swepub-publicationtype
-
Ämneskategori:ref swepub-contenttype
Anmärkningar
-
Epidemiological studies suggest health-protective effects of flavan-3-ols and their derived compounds on chronic diseases. The present study aimed to estimate dietary flavan-3-ol, proanthocyanidin (PA) and theaflavin intakes, their food sources and potential determinants in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) calibration cohort. Dietary data were collected using a standardised 24 h dietary recall software administered to 36 037 subjects aged 35-74 years. Dietary data were linked with a flavanoid food composition database compiled from the latest US Department of Agriculture and Phenol-Explorer databases and expanded to include recipes, estimations and retention factors. Total flavan-3-ol intake was the highest in UK Health-conscious men (453.6 mg/d) and women of UK General population (377.6 mg/d), while the intake was the lowest in Greece (men: 160.5 mg/d; women: 124.8 mg/d). Monomer intake was the highest in UK General population (men: 213.5 mg/d; women: 178.6 mg/d) and the lowest in Greece (men: 26.6 mg/d in men; women: 20.7 mg/d). Theaflavin intake was the highest in UK General population (men: 29.3 mg/d; women: 25.3 mg/d) and close to zero in Greece and Spain. PA intake was the highest in Asturias (men: 455.2 mg/d) and San Sebastian (women: 253 mg/d), while being the lowest in Greece (men: 134.6 mg/d; women: 101.0 mg/d). Except for the UK, non-citrus fruits (apples/pears) were the highest contributors to the total flavan-3-ol intake. Tea was the main contributor of total flavan-3-ols in the UK. Flavan-3-ol, PA and theaflavin intakes were significantly different among all assessed groups. This study showed heterogeneity in flavan-3-ol, PA and theaflavin intake throughout the EPIC countries.
Ämnesord och genrebeteckningar
Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)
-
Zamora-Ros, Raul
(författare)
-
Lujan-Barroso, Leila
(författare)
-
Romieu, Isabelle
(författare)
-
Scalbert, Augustin
(författare)
-
Slimani, Nadia
(författare)
-
Riboli, Elio
(författare)
-
van Rossum, Caroline T. M.
(författare)
-
Bueno-de-Mesquita, H. Bas
(författare)
-
Trichopoulou, Antonia
(författare)
-
Dilis, Vardis
(författare)
-
Tsiotas, Konstantinos
(författare)
-
Skeie, Guri
(författare)
-
Engeset, Dagrun
(författare)
-
Ramon Quiros, J.
(författare)
-
Molina, Esther
(författare)
-
Maria Huerta, Jose
(författare)
-
Crowe, Francesca
(författare)
-
Wirfält, ElisabetLund University,Lunds universitet,Nutritionsepidemiologi,Forskargrupper vid Lunds universitet,Nutrition Epidemiology,Lund University Research Groups(Swepub:lu)medf-ewi
(författare)
-
Ericson, UlrikaLund University,Lunds universitet,Nutritionsepidemiologi,Forskargrupper vid Lunds universitet,Nutrition Epidemiology,Lund University Research Groups(Swepub:lu)medf-upe
(författare)
-
Peeters, Petra H. M.
(författare)
-
Kaaks, Rudolf
(författare)
-
Teucher, Birgit
(författare)
-
Johansson, GerdUmeå universitet,Näringsforskning(Swepub:umu)gejo0001
(författare)
-
Johansson, IngegerdUmeå universitet,Kariologi(Swepub:umu)injo0003
(författare)
-
Tumino, Rosario
(författare)
-
Boeing, Heiner
(författare)
-
Drogan, Dagmar
(författare)
-
Amiano, Pilar
(författare)
-
Mattiello, Amalia
(författare)
-
Khaw, Kay-Tee
(författare)
-
Luben, Robert
(författare)
-
Krogh, Vittorio
(författare)
-
Ardanaz, Eva
(författare)
-
Sacerdote, Carlotta
(författare)
-
Salvini, Simonetta
(författare)
-
Overvad, Kim
(författare)
-
Tjonneland, Anne
(författare)
-
Olsen, Anja
(författare)
-
Boutron-Ruault, Marie-Christine
(författare)
-
Fagherazzi, Guy
(författare)
-
Perquier, Florence
(författare)
-
Gonzalez, Carlos A.
(författare)
-
NutritionsepidemiologiForskargrupper vid Lunds universitet
(creator_code:org_t)
Sammanhörande titlar
-
Ingår i:British Journal of Nutrition: Cambridge University Press108:6, s. 1095-11081475-26620007-1145
Internetlänk
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas
- Av författaren/redakt...
-
Knaze, Viktoria
-
Zamora-Ros, Raul
-
Lujan-Barroso, L ...
-
Romieu, Isabelle
-
Scalbert, August ...
-
Slimani, Nadia
-
visa fler...
-
Riboli, Elio
-
van Rossum, Caro ...
-
Bueno-de-Mesquit ...
-
Trichopoulou, An ...
-
Dilis, Vardis
-
Tsiotas, Konstan ...
-
Skeie, Guri
-
Engeset, Dagrun
-
Ramon Quiros, J.
-
Molina, Esther
-
Maria Huerta, Jo ...
-
Crowe, Francesca
-
Wirfält, Elisabe ...
-
Ericson, Ulrika
-
Peeters, Petra H ...
-
Kaaks, Rudolf
-
Teucher, Birgit
-
Johansson, Gerd
-
Johansson, Ingeg ...
-
Tumino, Rosario
-
Boeing, Heiner
-
Drogan, Dagmar
-
Amiano, Pilar
-
Mattiello, Amali ...
-
Khaw, Kay-Tee
-
Luben, Robert
-
Krogh, Vittorio
-
Ardanaz, Eva
-
Sacerdote, Carlo ...
-
Salvini, Simonet ...
-
Overvad, Kim
-
Tjonneland, Anne
-
Olsen, Anja
-
Boutron-Ruault, ...
-
Fagherazzi, Guy
-
Perquier, Floren ...
-
Gonzalez, Carlos ...
-
visa färre...
- Om ämnet
-
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP
-
MEDICIN OCH HÄLS ...
-
och Hälsovetenskap
-
och Näringslära
- Artiklar i publikationen
-
British Journal ...
- Av lärosätet
-
Lunds universitet
-
Umeå universitet