Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:156eed90-1bfc-4aea-afd1-49be930b4722" >
Blue Chitin columns...
Blue Chitin columns for the extraction of heterocyclic amines from cooked meat
-
- Bång, Joakim (författare)
- Lund University,Lunds universitet,Avdelningen för livsmedel och läkemedel,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Division of Food and Pharma,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH
-
Nukaya, H (författare)
-
- Skog, Kerstin (författare)
- Lund University,Lunds universitet,Avdelningen för livsmedel och läkemedel,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Division of Food and Pharma,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH
-
(creator_code:org_t)
- 2002
- 2002
- Engelska.
-
Ingår i: Journal of Chromatography A. - 0021-9673. ; 977:1, s. 97-105
- Relaterad länk:
-
http://dx.doi.org/10...
-
visa fler...
-
https://lup.lub.lu.s...
-
https://doi.org/10.1...
-
visa färre...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- Mutagenic/carcinogenic heterocyclic amines (HAs) are formed at low levels (ng/g) during heat processing of protein-rich food such as meat and fish. The complex matrix requires effective extraction and purification methods. Blue Chitin columns were used for the extraction of HAs from fried chicken fillets and the samples were analysed with LC-MS. Several HAs were identified at levels ranging from 0.04 to 0.10 ng/g. The use of Blue Chitin columns provides a simple and fast method for the extraction of HAs from meat samples. (C) 2002 Elsevier Science B.V. All rights reserved.
Ämnesord
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP -- Hälsovetenskap -- Näringslära (hsv//swe)
- MEDICAL AND HEALTH SCIENCES -- Health Sciences -- Nutrition and Dietetics (hsv//eng)
Nyckelord
- amines
- LC
- stationary phases
- Blue Rayon columns
- Blue Chitin columns
- meat
- food analysis
- heterocyclic
- aminodimethylfluro[3
- 2-e]imidazo[4
- 5-b]pyridine
Publikations- och innehållstyp
- art (ämneskategori)
- ref (ämneskategori)
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas