SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:38d027ce-8545-4e6a-a093-640e4b78cc11"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:38d027ce-8545-4e6a-a093-640e4b78cc11" > Influence of gamma ...

Influence of gamma radiation on potato starch gelatinization studied by differential scanning calorimetry

Ciesla, K (författare)
Eliasson, Ann-Charlotte (författare)
Lund University,Lunds universitet,Livsmedelsteknik,Avdelningen för livsmedel och läkemedel,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Department of Food Technology, Engineering and Nutrition,Division of Food and Pharma,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH
 (creator_code:org_t)
2002
2002
Engelska.
Ingår i: Radiation Physics and Chemistry. - 0969-806X. ; 64:2, s. 137-148
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • The paper presents a study of the influence of the conditions applied during differential scanning calorimetry (DSC) Measurements (concentration and heating rate) oil the possible detection of the differences between gelatinization occuring in both non-irradiated and irradiated potato starch with a dose of 20kGy. Differences in gelatinization of irradiated and non-irradiated potato starch during DSC analysis was attributed to the radiation induced destruction of crystalline ordering. This was confirmed by studies of the samples irradiated to very high doses (446 and 600 kGy). and by comparing with the effect of grinding. Changes of starch properties caused by radiodepolymerization-contrary to those caused by grinding influences gelatinization behaviour much more than the WAXS crystallinity in solid state. (C) 2002 Elsevier Science Ltd. All rights reserved.

Ämnesord

TEKNIK OCH TEKNOLOGIER  -- Annan teknik -- Livsmedelsteknik (hsv//swe)
ENGINEERING AND TECHNOLOGY  -- Other Engineering and Technologies -- Food Engineering (hsv//eng)

Nyckelord

differential scanning
potato starch gelatinization
gamma irradiation
calorimetry
crystallinity

Publikations- och innehållstyp

art (ämneskategori)
ref (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Ciesla, K
Eliasson, Ann-Ch ...
Om ämnet
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER
TEKNIK OCH TEKNO ...
och Annan teknik
och Livsmedelsteknik
Artiklar i publikationen
Radiation Physic ...
Av lärosätet
Lunds universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy