SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:7cde2e41-667a-493e-bcd8-5aa314d927ed"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:7cde2e41-667a-493e-bcd8-5aa314d927ed" > Comparison of three...

Comparison of three methods to determine the degree of substitution of quinoa and rice starch acetates, propionates, and butyrates : Direct stoichiometry, FTIR, and 1H-NMR

Hadi, Nabilah Abdul (författare)
Lund University,Lunds universitet,Avdelningen för livsmedel och läkemedel,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Division of Food and Pharma,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH,University of Malaysia Terengganu (UMT)
Wiege, Berthold (författare)
Max Rubner-Institut
Stabenau, Sebastian (författare)
Max Rubner-Institut
visa fler...
Marefati, Ali (författare)
Lund University,Lunds universitet,Avdelningen för livsmedel och läkemedel,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Division of Food and Pharma,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH
Rayner, Marilyn (författare)
Lund University,Lunds universitet,Avdelningen för livsmedel och läkemedel,Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Division of Food and Pharma,Department of Process and Life Science Engineering,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH
visa färre...
 (creator_code:org_t)
2020-01-12
2020
Engelska.
Ingår i: Foods. - : MDPI AG. - 2304-8158. ; 9:1
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Rice and quinoa starch esters were prepared by acylation using short-chain fatty acid anhydrides with different chain lengths (acetic, propionic, and butyric anhydride). A direct stoichiometric method based on the acylation reaction was used to determine the degree of substitution (DS) and acyl content (AC). In addition, Fourier-transform infrared spectroscopy (FTIR) was used to validate the conformational changes of acylated starch and 1H-NMR was used as a DS reference method. DS by stoichiometric calculation was shown to be in agreement with FTIR and was comparable with DS obtained from Proton nuclear magnetic resonance (1H-NMR). Based on this study, stoichiometric calculation allows rapid and direct determination of substitution levels and acyl content without the loss of samples, which provides efficiency and optimization of manufacturing procedures in producing the desired level of esterified starches.

Ämnesord

NATURVETENSKAP  -- Kemi -- Organisk kemi (hsv//swe)
NATURAL SCIENCES  -- Chemical Sciences -- Organic Chemistry (hsv//eng)
LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)

Nyckelord

H-NMR
Degree of substitution
FTIR
Modified starch
Short-chain fatty acid
Stoichiometry

Publikations- och innehållstyp

art (ämneskategori)
ref (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

  • Foods (Sök värdpublikationen i LIBRIS)

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Hadi, Nabilah Ab ...
Wiege, Berthold
Stabenau, Sebast ...
Marefati, Ali
Rayner, Marilyn
Om ämnet
NATURVETENSKAP
NATURVETENSKAP
och Kemi
och Organisk kemi
LANTBRUKSVETENSKAPER
LANTBRUKSVETENSK ...
och Lantbruksvetensk ...
och Livsmedelsvetens ...
Artiklar i publikationen
Foods
Av lärosätet
Lunds universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy