SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:cc837718-f65a-4b5d-878f-d41bd1d8c745"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:lup.lub.lu.se:cc837718-f65a-4b5d-878f-d41bd1d8c745" > L-Arabinose metabol...

LIBRIS Formathandbok  (Information om MARC21)
FältnamnIndikatorerMetadata
00003215naa a2200397 4500
001oai:lup.lub.lu.se:cc837718-f65a-4b5d-878f-d41bd1d8c745
003SwePub
008160401s2007 | |||||||||||000 ||eng|
024a https://lup.lub.lu.se/record/6575932 URI
024a https://doi.org/10.1007/s00253-006-0830-72 DOI
040 a (SwePub)lu
041 a engb eng
042 9 SwePub
072 7a art2 swepub-publicationtype
072 7a ref2 swepub-contenttype
100a Fonseca, Cesar4 aut
2451 0a L-Arabinose metabolism in Candida arabinofermentans PYCC 5603(T) and Pichia guilliermondii PYCC 3012: influence of sugar and oxygen on product formation
264 c 2007-01-30
264 1b Springer Science and Business Media LLC,c 2007
520 a L-Arabinose utilization by the yeasts Candida arabinofermentans PYCC 5603(T) and Pichia guilliermondii PYCC 3012 was investigated in aerobic batch cultures and compared, under similar conditions, to D-glucose and D-xylose metabolism. At high aeration levels, only biomass was formed from all the three sugars. When oxygen became limited, ethanol was produced from D-glucose, demonstrating a fermentative pathway in these yeasts. However, pentoses were essentially respired and, under oxygen limitation, the respective polyols accumulated-arabitol from L-arabinose and xylitol from D-xylose. Different L-arabinose concentrations and oxygen conditions were tested to better understand L-arabinose metabolism. P. guilliermondii PYCC 3012 excreted considerably more arabitol from L-arabinose (and also xylitol from D-xylose) than C arabinofermentans PYCC 5603(T). In contrast to the latter, P guilliermondii PYCC 3012 did not produce any traces of ethanol in complex L-arabinose (80 g/l) medium under oxygen-limited conditions. Neither sustained growth nor active metabolism was observed under anaerobiosis. This study demonstrates, for the first time, the oxygen dependence of metabolite and product formation in L-arabinose-assimilating yeasts.
650 7a TEKNIK OCH TEKNOLOGIERx Industriell bioteknik0 (SwePub)2092 hsv//swe
650 7a ENGINEERING AND TECHNOLOGYx Industrial Biotechnology0 (SwePub)2092 hsv//eng
653 a Hemicellulose
653 a yeast
653 a fermentation conditions
653 a L-Arabinose
653 a pentose
653 a Candida arabinofermentans
653 a Pichia guilliermondii
700a Spencer-Martins, Isabel4 aut
700a Hahn-Hägerdal, Bärbelu Lund University,Lunds universitet,Teknisk mikrobiologi,Centrum för tillämpade biovetenskaper,Kemiska institutionen,Institutioner vid LTH,Lunds Tekniska Högskola,Applied Microbiology,Center for Applied Life Sciences,Department of Chemistry,Departments at LTH,Faculty of Engineering, LTH4 aut0 (Swepub:lu)tmb-bhh
710a Teknisk mikrobiologib Centrum för tillämpade biovetenskaper4 org
773t Applied Microbiology and Biotechnologyd : Springer Science and Business Media LLCg 75:2, s. 303-310q 75:2<303-310x 1432-0614x 0175-7598
856u http://dx.doi.org/10.1007/s00253-006-0830-7y FULLTEXT
8564 8u https://lup.lub.lu.se/record/657593
8564 8u https://doi.org/10.1007/s00253-006-0830-7

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Fonseca, Cesar
Spencer-Martins, ...
Hahn-Hägerdal, B ...
Om ämnet
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER
TEKNIK OCH TEKNO ...
och Industriell biot ...
Artiklar i publikationen
Applied Microbio ...
Av lärosätet
Lunds universitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy