SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:prod.swepub.kib.ki.se:145469581"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:prod.swepub.kib.ki.se:145469581" > Spices to Control C...

Spices to Control COVID-19 Symptoms: Yes, but Not Only…

Bousquet, J (författare)
Czarlewski, W (författare)
Zuberbier, T (författare)
visa fler...
Mullol, J (författare)
Blain, H (författare)
Cristol, JP (författare)
De La Torre, R (författare)
Le Moing, V (författare)
Lozano, NP (författare)
Bedbrook, A (författare)
Agache, I (författare)
Akdis, CA (författare)
Canonica, GW (författare)
Cruz, AA (författare)
Fiocchi, A (författare)
Fonseca, JA (författare)
Fonseca, S (författare)
Gemicioglu, B (författare)
Haahtela, T (författare)
Iaccarino, G (författare)
Ivancevich, JC (författare)
Jutel, M (författare)
Klimek, L (författare)
Kuna, P (författare)
Larenas-Linnemann, DE (författare)
Melen, E (författare)
Karolinska Institutet
Okamoto, Y (författare)
Papadopoulos, NG (författare)
Pfaar, O (författare)
Reynes, J (författare)
Rolland, Y (författare)
Rouadi, PW (författare)
Samolinski, B (författare)
Sheikh, A (författare)
Toppila-Salmi, S (författare)
Valiulis, A (författare)
Choi, HJ (författare)
Kim, HJ (författare)
Anto, JM (författare)
visa färre...
 (creator_code:org_t)
2020-12-22
2021
Engelska.
Ingår i: International archives of allergy and immunology. - : S. Karger AG. - 1423-0097 .- 1018-2438. ; 182:6, s. 489-495
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • There are large country variations in COVID-19 death rates that may be partly explained by diet. Many countries with low COVID-19 death rates have a common feature of eating large quantities of fermented vegetables such as cabbage and, in some continents, various spices. Fermented vegetables and spices are agonists of the antioxidant transcription factor nuclear factor (erythroid-derived 2)-like 2 (Nrf2), and spices are transient receptor potential ankyrin 1 and vanillin 1 (TRPA1/V1) agonists. These mechanisms may explain many COVID-19 symptoms and severity. It appears that there is a synergy between Nrf2 and TRPA1/V1 foods that may explain the role of diet in COVID-19. One of the mechanisms of COVID-19 appears to be an oxygen species (ROS)-mediated process in synergy with TRP channels, modulated by Nrf2 pathways. Spicy foods are likely to desensitize TRP channels and act in synergy with exogenous antioxidants that activate the Nrf2 pathway.

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy