SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:110508"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:110508" > A simplified method...

A simplified method of determining the internal structure of amylopectin from barley starch without amylopectin isolation

Andersson, Mariette (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för växtförädling,Department of Plant Breeding
Andersson, Roger (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för Molekylära vetenskaper,Department of Molecular Sciences
Zhao, Xue (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för Molekylära vetenskaper,Department of Molecular Sciences
 (creator_code:org_t)
 
Elsevier BV, 2021
2021
Engelska.
Ingår i: Carbohydrate Polymers. - : Elsevier BV. - 0144-8617. ; 255
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • To determine the internal structure of barley starch without amylopectin isolation, whole starch was hydrolyzed using beta-amylase to remove the linear amylose and obtain beta-limit dextrins (beta-LDs). The beta-LDs were treated with extensive a-amylase to prepare alpha-limit dextrins (alpha-LDs), and the alpha-LDs were further hydrolyzed with beta-amylase into building blocks. The chain-length distribution of beta-LD and building block composition were analyzed by sizeexclusion chromatography and anion-exchange chromatography. The internal structure of the barley whole starches had similar pattern to barley amylopectins analyzed by conventional methods. The starch of barley amol-mutated varieties contained more short internal B-chains and less long internal B-chains than that of other varieties. The starch from amol-mutated varieties had more large building blocks than that from waxy varieties. The simplified method presented in this study can effectively characterize starch internal structure that relates to physicochemical properties of starch, although some details of amylopectin structure are not assessable.

Ämnesord

NATURVETENSKAP  -- Kemi -- Polymerkemi (hsv//swe)
NATURAL SCIENCES  -- Chemical Sciences -- Polymer Chemistry (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Hitta mer i SwePub

Av författaren/redakt...
Andersson, Marie ...
Andersson, Roger
Zhao, Xue
Om ämnet
NATURVETENSKAP
NATURVETENSKAP
och Kemi
och Polymerkemi
Artiklar i publikationen
Carbohydrate Pol ...
Av lärosätet
Sveriges Lantbruksuniversitet

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy