SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:38453"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:38453" > Root Vegetables as ...

Root Vegetables as Healthy Convenient Food

Olsson, Marie (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Hortikultur,Horticulture
Gustavsson, Karl-Erik (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Hortikultur,Horticulture
 (creator_code:org_t)
 
ISBN 9789066056022
2009
2009
Engelska.
Ingår i: Acta Horticulturae. - 0567-7572 .- 2406-6168. ; 841, s. 303-308
  • Konferensbidrag (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Vitamin C, phenolics and glucosinolates were investigated in several root vegetables; turnip, parsnip, kohlrabi, Swedish turnip, and long-rooted radish. The content of vitamin C was relatively high, and ranged from 12 to 42 mg/100 g fresh weight (FW). Storage had only minor effect in the content of glucosinolates and total phenolics, whereas harvest date (age of the plant) had major effects on their concentrations. These root vegetables may be interesting for development of healthy convenient food products.

Ämnesord

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Trädgårdsvetenskap/hortikultur (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Horticulture (hsv//eng)
LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
kon (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy