SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:56578"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:56578" > Tocopherols in rose...

Tocopherols in rose hips (Rosa spp.) during ripening

Andersson, Staffan (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Växtförädling och bioteknik,Hortikultur,Plant breeding and Biotechnology,Horticulture
Olsson, Marie (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Hortikultur,Horticulture
Gustavsson, Karl-Erik (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Hortikultur,Horticulture
visa fler...
Rumpunen, Kimmo (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Växtförädling och bioteknik,Institutionen för växtförädling,Plant breeding and Biotechnology,Department of Plant Breeding
visa färre...
 (creator_code:org_t)
 
2012-02-06
2012
Engelska.
Ingår i: Journal of the Science of Food and Agriculture. - : Wiley. - 0022-5142 .- 1097-0010. ; 92, s. 2116-2121
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • BACKGROUND: Rose hips are used as a food ingredient and in health products. They are rich in various bioactive compounds such as carotenoids and vitamin C, but data on their vitamin E content (tocopherols and tocotrienols) are limited. In this study, four different species ofRosa were analysed for tocopherol and tocotrienol content during ripening in three different years. RESULTS: Only a- and ?-tocopherol were found in the fleshy parts of the rose hips, and the tocopherol content and vitamin E activity varied depending on date of harvesting, species and year. The amount of vitamin E activity differed between species of Rosa and years, whereas the changes during ripening were relatively small. CONCLUSION: The choice of species must be considered if tocopherol content is to be optimised when rose hips are used as a food ingredient. Copyright (C) 2012 Society of Chemical Industry

Ämnesord

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Trädgårdsvetenskap/hortikultur (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Horticulture (hsv//eng)
LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy