SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:58949"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:58949" > Silage-concentrate ...

Silage-concentrate finishing of bulls versus silage or fresh forage finishing of steers: Effects on fatty acids and meat tenderness

Turner, Tyler (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
Hessle, Anna (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för husdjurens miljö och hälsa (HMH),Department of Animal Environment and Health
Lundström, Kerstin (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
visa fler...
Pickova, Jana (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
visa färre...
 (creator_code:org_t)
 
Informa UK Limited, 2011
2011
Engelska.
Ingår i: Acta Agriculturae Scandinavica, Section A - Animal Science. - : Informa UK Limited. - 0906-4702 .- 1651-1972. ; 61, s. 103-113
  • Tidskriftsartikel (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • The objective of this trial was to assess meat quality in terms of tenderness and fatty acid (FA) composition in M. longissimus dorsi and M. gluteus medius from bulls finished on ad lib silage-concentrates (SIL:CON) vs. steers fed ad lib silage (FF) or restricted silage and unrestricted grazing (RES-F). Warner-Brazler shear force value day 1 was lowest for the FF steers (p < 0.05). Myofibril fragmentation index (MFI) values were similar after seven days of ageing, showing that ageing compensated for differences in meat tenderness associated with feeding programmes. Total monounsaturated FAs and 18:1c-9 levels were higher in the steer tissue (p < 0.001). The SIL: CON bulls had higher polyunsaturated n-6 fatty acids and 18:2n-6 level (p < 0.001). Polar lipid 18: 2n-6 and n-6 levels were higher for FF than for RES-F steers, whereas the 18:3n-3 level was higher for RES-F than for FF steers (p < 0.001). The n-6/n-3 ratio was lowest for the FF steers and highest for the SIL: CON bulls (p < 0.001).

Ämnesord

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Jordbruksvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Agricultural Science (hsv//eng)
LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Husdjursvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Animal and Dairy Sience (hsv//eng)
LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Veterinärmedicin (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Veterinary Science (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
art (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy