SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:66449"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:66449" > Recent findings on ...

Recent findings on certain bioactive components in whole grain wheat and rye

Andersson, Annica (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
Dimberg, Lena (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
Åman, Per (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
visa fler...
Landberg, Rikard (författare)
Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
visa färre...
 (creator_code:org_t)
 
Elsevier BV, 2014
2014
Engelska.
Ingår i: Journal of Cereal Science. - : Elsevier BV. - 0733-5210 .- 1095-9963. ; 59, s. 294-311
  • Forskningsöversikt (refereegranskat)
Abstract Ämnesord
Stäng  
  • Whole grain wheat and rye are important sources of many bioactive compounds and contribute significantly to the total intake of cereals in many countries. Alkylresorcinols, benzoxazinoids, lignans, phenolic acids, phytosterols and tocols are common bioactive compounds present in these cereals. In this review, we report recent findings (mainly from 2010 onwards) regarding their content, composition, effects of food processing and their uptake, elimination and bioactivities with implications for health.

Ämnesord

LANTBRUKSVETENSKAPER  -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
AGRICULTURAL SCIENCES  -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)

Publikations- och innehållstyp

ref (ämneskategori)
for (ämneskategori)

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy