Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:66449" >
Recent findings on ...
Recent findings on certain bioactive components in whole grain wheat and rye
-
- Andersson, Annica (författare)
- Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
-
- Dimberg, Lena (författare)
- Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
-
- Åman, Per (författare)
- Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
-
visa fler...
-
- Landberg, Rikard (författare)
- Swedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science
-
visa färre...
-
(creator_code:org_t)
-
- Elsevier BV, 2014
- 2014
- Engelska.
-
Ingår i: Journal of Cereal Science. - : Elsevier BV. - 0733-5210 .- 1095-9963. ; 59, s. 294-311
- Relaterad länk:
-
https://res.slu.se/i...
-
visa fler...
-
https://doi.org/10.1...
-
visa färre...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- Whole grain wheat and rye are important sources of many bioactive compounds and contribute significantly to the total intake of cereals in many countries. Alkylresorcinols, benzoxazinoids, lignans, phenolic acids, phytosterols and tocols are common bioactive compounds present in these cereals. In this review, we report recent findings (mainly from 2010 onwards) regarding their content, composition, effects of food processing and their uptake, elimination and bioactivities with implications for health.
Ämnesord
- LANTBRUKSVETENSKAPER -- Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske -- Livsmedelsvetenskap (hsv//swe)
- AGRICULTURAL SCIENCES -- Agriculture, Forestry and Fisheries -- Food Science (hsv//eng)
Publikations- och innehållstyp
- ref (ämneskategori)
- for (ämneskategori)
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas