SwePub
Sök i LIBRIS databas

  Utökad sökning

onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:77970"
 

Sökning: onr:"swepub:oai:slubar.slu.se:77970" > Simultaneous determ...

  • Zamaratskaia, GaliaSwedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science (författare)

Simultaneous determination of flavonols and phenolic acids by HPLC-CoulArray in berries common in the Nordic diet

  • Artikel/kapitelEngelska2016

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • Elsevier BV,2016

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:oai:slubar.slu.se:77970
  • https://res.slu.se/id/publ/77970URI
  • https://doi.org/10.1016/j.lwt.2016.07.034DOI
  • http://kipublications.ki.se/Default.aspx?queryparsed=id:134248235URI

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska
  • Sammanfattning på:engelska

Ingår i deldatabas

Klassifikation

  • Ämneskategori:ref swepub-contenttype
  • Ämneskategori:art swepub-publicationtype

Anmärkningar

  • In this study we evaluated and applied an HPLC coulometric array (HPLC-CoulArray) method for simultaneous determination of flavonols and phenolic acids in bilberry, lingonberry, cloudberry and sea buckthorn berry. Berry samples purchased from local supermarkets were freeze-dried, hydrolysed and extracted with 50% aqueous methanol containing TBHQ antioxidant and 1.2 M HCL, and analysed with HPLC-CoulArray. We found that phenolic profiles differed between berries. Quercetin was found in almost all berries, with the highest concentrations observed in lingonberry. Myricetin and isorhamnetin were only detected in bilberry and sea-buckthorn, respectively. Hydroxycinnamic acids (caffeic, ferulic, p-coumaric) were also detected in all berries, but hydroxybenzoic acids (gallic, vanillic) were not found in sea-buckthorn. Total concentration of phenolic compounds was highest in sea-buckthorn berry (270.5 mg/100 g DW), followed by bilberry (253.6 mg/100 g DW), lingonberry (219.7 mg/100 g DW) and cloudberry (121.7 mg/100 g DW). (C) 2016 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Ämnesord och genrebeteckningar

Biuppslag (personer, institutioner, konferenser, titlar ...)

  • Landberg, RikardSwedish University of Agricultural Sciences,Sveriges lantbruksuniversitet,Institutionen för livsmedelsvetenskap,Department of Food Science,Karolinska Institute(Swepub:slu)51036 (författare)
  • Hajazimi, E (författare)
  • Sveriges lantbruksuniversitetInstitutionen för livsmedelsvetenskap (creator_code:org_t)
  • Sveriges lantbruksuniversitet

Sammanhörande titlar

  • Ingår i:Food Science and Technology: Elsevier BV74, s. 128-1340023-64381096-1127

Internetlänk

Hitta via bibliotek

Till lärosätets databas

Sök utanför SwePub

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy