SwePub
Sök i SwePub databas

  Extended search

Träfflista för sökning "WFRF:(Björkholm Anna Mia) "

Search: WFRF:(Björkholm Anna Mia)

  • Result 1-7 of 7
Sort/group result
   
EnumerationReferenceCoverFind
1.
  •  
2.
  • Björkholm, Anna-Mia, et al. (author)
  • BRC Globala standarden för livsmedelssäkerhet
  • 2011
  • Reports (other academic/artistic)abstract
    • BRC är en förkortning för British Retail Consortium, som är en branschorganisation för de största detaljhandelskedjorna i Storbritannien. BRC står bakom BRC Global Standard for Food Safety, den globala standarden för livsmedelssäkerhet. Man kan se standarden som en checklista över vad som är viktigt i en livsmedelsindustri. Standarden ger svar på vad man behöver tänka på, och vilka faktorer man måste styra korrekt för att kunna tillverka och leverera produkter som är säkra och uppfyller lagkrav. Det är även möjligt att certifiera sig mot standarden. EU:s livsmedelsförordning slår fast att alla som på något sätt hanterar livsmedel skall arbeta enligt produktsäkerhetssystemet HACCP. HACCP står för Hazard Analysis Critical Control Point (Faroanalys och kritiska styrpunkter) och syftar till att hitta kritiska ställen i produktionen, samt styra dessa på bästa sätt. Den globala standarden för livsmedelssäkerhet bygger på HACCP. Kraven i den globala standarden för livsmedelssäkerhet är uppdelade i sju avsnitt. Utöver dessa finns avsnitt som ger en bakgrund samt beskriver dess omfattning och uppbyggnad. Ledningssystem består av olika element – man måste inventera nuläget, ha visioner om målen, planera, genomföra och styra, följa upp och förbättra. Det är en ständigt pågående process som tar mycket tid och kraft att starta upp. Rapport är ett resultat av projektet ”Kvalitets- och livsmedelssäkerhet för att möta marknadens krav/utbildningsmoduler” som har utförts inom ramen för Tillväxt Trädgård.
  •  
3.
  •  
4.
  • Björkholm, Anna-Mia, et al. (author)
  • IP SIGILL : standard för kvalitetssäkrad produktion av frukt och grönt
  • 2011
  • Reports (other academic/artistic)abstract
    • Denna rapport beskriver IP SIGILL – den svenska standarden för kvalitetssäkrad produktion av frukt och grönt. IP SIGILL-standarder finns för flera produktionsområden och ägs och utvecklas av Sigill Kvalitetssystem AB som är ett dotterbolag till LRF. Man strävar efter att göra skillnad inom områdena miljöhänsyn, livsmedelssäkerhet och djuromsorg. Det är inom dessa områden standarden ställer krav. Standarderna inom IP SIGILL bygger på HACCP-principerna. Då det gäller certifiering av primärproduktion av frukt och grönt är det standarden ”IP SIGILL Frukt & grönt” som är aktuell. Standarden är öppen för alla, uppdateras vartannat år, kräver tredjepartscertifiering och finns med tillägg för klimatcertifiering. Sigill Kvalitetssystem AB tillhandahåller stödmaterial som är till stor hjälp i certifieringsarbetet. Önskar man de mervärden IP SIGILL innefattar samt även möjlighet till export är det aktuellt med certifiering enligt standarden ”IP SIGILL GAP Frukt och grönt inklusive tillägg Svenskt Sigill”. Rapporten är en del av projektet ”Kvalitets- och livsmedelssäkerhet för att möta marknadens krav/utbildningsmoduler” som har utförts inom ramen för Tillväxt Trädgård.
  •  
5.
  • Björkholm, Anna-Mia, et al. (author)
  • Livsmedelssäkerhet, ledningssystem, kvalitetssäkring och certifiering
  • 2011
  • Reports (other academic/artistic)abstract
    • Livsmedelssäkerhet är ett begrepp som får allt större betydelse ju fler livsmedelsskandaler som skakar världen. Begreppet är centralt för alla som arbetar med primärproduktion och förädling av livsmedel. Det är en självklarhet att livsmedel ska produceras och hanteras på ett sätt som innebär att de är ofarliga för oss människor att äta. Begreppet kvalitet är viktigt och innefattar även aspekter som inte syns på produkterna t ex miljöbelastning och spårbarhet. Dessa typer av kvaliteter kan garanteras genom olika typer av certifiering. Det finns flera mervärden som uppnås då man certifierar sin produktion. Certifiering sker mot en standard, ett fastställt kravdokument, som då det gäller livsmedelssäkerhet oftast bygger på HACCP, det produktsäkerhetssystem som är norm inom EU. Det är godkända/ackrediterade certifieringsbolag som utför revisionerna mot standarden. Denna rapport är ett resultat av projektet ”Kvalitets- och livsmedelssäkerhet för att möta marknadens krav/utbildningsmoduler” som har utförts inom ramen för Tillväxt Trädgård.
  •  
6.
  •  
7.
  • Mogren, Lars, et al. (author)
  • Framtidens utmaningar för svenska lökproducenter
  • 2015
  • In: LTV-fakultetens faktablad.
  • Other publication (pop. science, debate, etc.)abstract
    • Förstudiens huvudsakliga slutsats är att de svenska lökodlarna efterlyser mer erfarenhetsutbyte och bättre samordning mellan universitet, rådgivare, myndigheter och odlare. För framtiden är det extra viktigt att säkerställa en god lönsamhet för svensk lökodling så den unga generationen vågar satsa. Det finns inte någon stor efterfrågan bland svenska lökproducenter att det ska utvecklas ytterligare dokumentationsverktyg och manualer för kvalitetsutvärdering.
  •  
Skapa referenser, mejla, bekava och länka
  • Result 1-7 of 7

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Close

Copy and save the link in order to return to this view