SwePub
Sök i SwePub databas

  Extended search

Träfflista för sökning "WFRF:(Svantesson Carl Gustaf) "

Search: WFRF:(Svantesson Carl Gustaf)

  • Result 1-4 of 4
Sort/group result
   
EnumerationReferenceCoverFind
1.
  • Andersson, Kent, 1967-, et al. (author)
  • Förstudie angående DTAG-metodik
  • 2010
  • Reports (pop. science, debate, etc.)abstract
    • Rapporten utgör slutrapport på FMV beställning ”förstudie angående DTAG-metodik”.RTO har genomfört en studie för att utröna hur NATO bäst identifierar och nyttjar eller skyddar sig mot potentialen i s.k. ”Disruptive Technology”, d.v.s. teknologi som på kort tid signifikant förändrar genomförandet av operationer. Sverige har medverkat i studien. Den tillämpning av metoden DTAG (Disruptive Technology Assessment Games) som beskrivs i RTO studierapport är utvecklad till stöd för beslutsfattning på lång sikt, d.v.s. avseende FoT, konceptutveckling, förbandsutveckling- och materielplanering. Idén bakom den här förstudien är emellertid att undersöka möjligheterna att överföra metoden till erfarenhetsanalys och planering i ett kortare tidsperspektiv - med bibehållande av de rapporterade positiva effekterna för erfarenhetsutbytet mellan personal inom försvarsfamiljen av alla kategorier.Rapporten inleds med en diskussion och beskrivning av möjliga anpassningar av DTAG för den nya föreslagna tillämpningen. Slutsatsen är att metoden har potential att effektivt återkoppla speldeltagarnas erfarenheter från uppdrag de deltagit i - dels från egen användning av tekniska system och dels från andra aktörers teknologi - till utvecklingen av de materielsystem som bedöms vara i drift inom en tidsperiod av ca fem år. En analys av identifierade styrkor, svagheter, möjligheter och risker leder sedan fram till ett förslag till implementering av metoden och förslag till fortsatt arbete. En positiv bieffekt med att arrangera en återkommande DTAG-aktivitet inom ramen för FHS, i samarbete med FMV och FM, är t.ex. en förbättrad erfarenhetsöverspridning till utbildningen av officerare.Förstudien rekommenderar en studie till FHS under 2011 med uppgifterna att:pröva och uppdatera metodramverket till förstudiens DTAG-tillämpningplanera och genomföra prov och försök med bemanning enl. förstudiens förslag till organisationgenomföra en litteraturstudie och utvärdera den tillämpade DTAG-metodenmed andra relevanta metoder och deras tillämpningar avseende: erfarenhetsåtermatning,konceptval och scenariebaserad analys, även i andra domäner än den militära.rapportera skriftligen med rekommendation om implementering av metoden i produktionsledningen av materielprocessen – inkl. lämpliga årliga återkommande tidpunkter för genomförande, m.h.t. rotationer och årliga avvägningar i materielplanen.Ett förslag till organisation, aktivitetsplan och en uppskattning av kostnaderna presenteras.
  •  
2.
  • Andersson, Kent, 1967-, et al. (author)
  • Introduktion till Operationsanalys : En antologi med essäer av studerande i militärteknik 2011
  • 2012
  • Other publication (other academic/artistic)abstract
    • I ämnesplanen definieras militärteknik som ”den vetenskap som beskriver och förklarar hur tekniken inverkar på militär verksamhet på alla nivåer, strategisk, operativ och taktisk, samt hur officersprofessionen påverkar och påverkas av tekniken.”[1]  En militärteknikers uppgift brukar, utgående från definitionen, uttryckas som att beskriva och förklara den militära nyttan med tekniken. För att kunna göra detta behövs verktyg. Och många av dem kommer från den vetenskapliga disciplinen Operationsanalys.Syftet med den här antologin är att introducera studerande i militärteknik på Försvarshögskolan till två av de mest refererade boktitlarna i operationsanalys – Methods for conducting military operational analysis editerad av Andrew G. Loerch och Larry B. Rainey samt Military Operations Research, quantitative decision making av N.K. Jaiswal.Kapitlen utgörs av essäer skrivna av studerande på den högre stabsofficersutbildningen med teknisk inriktning, som examinationsuppgift i en fördjupningskurs. Essäerna är till del referat av kapitel i de två böckerna ovan, men kryddade med exempel satta i svenskt sammanhang och med de studerandes egen värdering av metodernas användbarhet.[1]Försvarshögskolan, Ämnesplan militärteknik, 2007.
  •  
3.
  • Axberg, Stefan, et al. (author)
  • Lärobok i Militärteknik, vol. 9 : Teori och metod
  • 2013. - 1
  • Book (other academic/artistic)abstract
    • Ämnet militärteknik utgår från att tekniska system är officerens arbetsredskap och att en förståelse för och kunskap om dessa verktyg är central för att kunna utöva professionen framgångsrikt. Denna nionde volym av Lärobok i Militärteknik, benämnd Teori och Metod, behandlar centrala begrepp, teorier och postulat samt metoder för värdering av teknik och består av ett antal texter författade av 16 forskare och lärare vid den militärtekniska avdelningen. Volymen riktar sig främst till de som inlett sin officersutbildning och utgörs till stora delar av ett kompilat av publicerade och opublicerade militärtekniska texter och kan sägas utgöra militärteknikens ”state of the art”.
  •  
4.
  •  
Skapa referenser, mejla, bekava och länka
  • Result 1-4 of 4

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

 
pil uppåt Close

Copy and save the link in order to return to this view