Sökning: onr:"swepub:oai:DiVA.org:hv-13278" >
Hög proteinhalt i s...
Hög proteinhalt i svensk mat : en hälsorik?
-
- Becker, Wulf (författare)
- Statens livsmedelsverk, Uppsala
-
- Hambraeus, Leif (författare)
- Institutionen för näringslära, Uppsala universitet
-
- Samuelson, Gösta, 1930- (författare)
- Institutionen för klinisk fysiologi, Akademiska sjukhuset, Uppsala
-
(creator_code:org_t)
- 1996
- 1996
- Svenska.
-
Ingår i: Läkartidningen. - 0023-7205 .- 1652-7518. ; 93:1-2, s. 37-40
- Relaterad länk:
-
http://www.lakartidn...
-
visa fler...
-
https://urn.kb.se/re...
-
visa färre...
Abstract
Ämnesord
Stäng
- Proteininnehållet i svenskkost är relativt högt i förhållande till internationella rekommendationer. Höga proteinintaghos barn har satts i samband med ökad risk för övervikt. Hos vuxna har ett högt proteinintag,och därmed förhöjda homocysteinnivåer i serum, samtidigt med ett lågt intag av folacin förts fram som riskfaktorer förhjärt–kärlsjukdom. Det finns inga fördelar – men eventuellt nackdelar – med ett proteinintag över 15 energiprocent, eller1,5 g/kg kroppsvikt.
Ämnesord
- MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP -- Hälsovetenskap -- Folkhälsovetenskap, global hälsa, socialmedicin och epidemiologi (hsv//swe)
- MEDICAL AND HEALTH SCIENCES -- Health Sciences -- Public Health, Global Health, Social Medicine and Epidemiology (hsv//eng)
Nyckelord
- Protein
- hälsa
- Folkhälsovetenskap
- Public health science
Publikations- och innehållstyp
- vet (ämneskategori)
- art (ämneskategori)
Hitta via bibliotek
Till lärosätets databas