Search: onr:"swepub:oai:DiVA.org:ri-27823" >
Litteraturstudie av...
Litteraturstudie av miljöpåverkan från konventionellt och ekologiskt producerade livsmedel : Fokus på studier utförda med livscykelanalysmetodik
-
- Landquist, Birgit (author)
- RISE,Environment
-
Nordborg, Maria (author)
-
- Hornborg, Sara (author)
- RISE,Environment
-
(creator_code:org_t)
- 2016
- Swedish 68 s.
-
Series: Livsmedelsverket rapportserie, 1104-7089 ; 2016:2
- Related links:
-
https://www.livsmede...
-
show more...
-
https://urn.kb.se/re...
-
show less...
Abstract
Subject headings
Close
- De nya kostråd som Livsmedelsverket publicerade i april 2015 tog även hänsyn till miljöaspekter, förutom närings- och hälsoaspekter. Den här rapporten sammanställer skillnaderna i miljöpåverkan mellan ekologiskt och konventionellt producerade livsmedel och är ett kunskapsunderlag som Livsmedelsverket kan använda för att belysa frågan om det finns några livsmedelsgrupper där ekologiskt alternativt konventionellt bör lyftas fram. Arbetet har fokuserat på ett antal större livsmedelsgrupper och prioriterat studier som har använt livscykelanalys, LCA. Den senare är en miljösystemanalysmetod som kartlägger den potentiella miljöpåverkan en produkt ger upphov till under sin livscykel, från ”vaggan till graven” (eller en väl avgränsad del av livscykeln, till exempel primärproduktionen).
Publication and Content Type
- vet (subject category)
- rap (subject category)
To the university's database